Anadolu Spor Medyası ve Yazarlar Derneği (ASMYD) Batman Temsilcililiği, liglerde maçların ertelenmesini istediğini açıkladı.

Anadolu Spor Medyası ve Yazarlar Derneği (ASMYD) Batman temsilcisi Abdurrahman Avşar tarafından yapılan açıklamada bazı ülkelerde sporcuların Koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığını dile getirerek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun seyircisiz oynama kararından ötürü anlam verilmediği ifade edildi.

Müsabakaları izleyen gazetecilerin ve protokolde yer alan yöneticilerin de virüs kapma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, THY Avrupa Ligi ileri bir tarihe ertelenmişken, Avrupa'nın dört bir yanında futbol ligleri rafa kaldırılmışken, Türkiye Futbol Federasyonunun maçları seyircisiz oynatmakta ısrarı ve kararlı olmasına bir anlam veremiyoruz. Kaldı ki ertelenmediği sürece bu müsabakaları izleyen gazeteci ve spor yazarı meslektaşlarımız da aynı tehlikeyle karşı karşıyadır. Şu hiçbir zaman unutulmasın ki hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir. Federasyonumuzun tüm bu unsurları göz önünde bulundurarak liglerin ertelenmesinin isabetli karar olacağını ifade ediyoruz.”