Batman Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde binlerce öğrencilere kurs veren antrenörlere kötü haber.

Koronavirüs nedeniyle tatil olan okullarda ek ders karşılığı görev yapan ücretli öğretmenlere ek ders ödemesi ile ilgili bakan Selçuk’tan açıklama gelmişti.

Bakan Selçuk, 2 haftalık tatil dolayısıyla ek ders karşılığı(ücretli) görev yapan öğretmenlere tatil sürecinde ek ders ödemesi konusuyla ilgili olarak şu anda geçerli mevzuat böyle bir ödemeyi mümkün kılmamaktadır cevabını verdi. Konuyla ilgili gerekli görüşmelerin yapıldığını hatırlatan bakan Ziya Selçuk, görüşmelerin olumlu sonuçlanması sonucu ödemelerin yapılacağı imasında bulunurken şu anda geçerli mevzuatın ödeme yapılmaması yönünde olduğunu tekrarladı.

Bir açıklama da Batman Halk Eğitim müdürü Bilal Serik’ten geldi

HEM müdürü Bilal Serik, şu ifadelere değindi:
"Usta öğreticiler kadrolu personel olmadığı için mevzuat gereği tatil nedeniyle ödeme yapamayacağız. Cumhurbaşkanlığından yada Bakanlıktan elimize resmi bir yazı ulaşmayana kadar ödeme yapamayacağız. Bu konuda usta öğreticilerimizin sık sorduğu bir soruyla karşılaşıyoruz."

Usta öğreticiler ödeme müjdesini bekliyor

Tüm bilgi ve birikimini vatanı ve milletinin geleceği olan öğrencilere ve sporculara aktarmak ve daha iyi, daha donanımlı, birikimli, ahlak ve erdem sahibi, sorumlu bir nesil yetiştirmek ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için yıllarını tüm olumsuz koşullara rağmen Halk Eğitim bünyesinde ve Gençlikspor’un da desteklediği fedakarca Usta öğreticilik yapan antrenörler hükümetten ödeme müjdesi beklemektedir.