Batman Valisi Hulusi Şahin Koronavirüs (Covid-19) pandemi salgını nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Şahin , bütün tedbirlere rağmen virüsün kişiden kişiye bulaşmaya devam ettiğini, gelinen noktada virüsü kontrol altına almak gerektiğini ve 15 gün daha dişimizi sıkmamız gerektiğini vurguladı.

Koronavirüs Pandemi Salgını tehlikesine değinen Batman Valisi Hulusi Şahin, "Vatandaşlarımızın da bize yardımcı olmaları lazım. Bu dönemler, sitelerde, çocuk bahçelerinde çocukların oynadığı, hanımların altın günü yaptığı dönemler değil. Biz bunları duyuyoruz. Toplu kahvaltılar yapıldığını, sohbetlerin yapıldığını duyuyoruz. Bu dönemler o dönemler değil arkadaşlar. Lütfen herkes evinde kalsın. Komşuluğa gitmesin, çocuklar sitenin bahçesine dahi çıkarmasın. 15 gün daha dişimizi sıkmamız lazım aksi takdirde durum bu günden çok daha kötü duruma gelir. Gerekirse siteleri kapatırız. Net söylüyorum etrafını polis bariyerleriyle çeviririz" dedi. 

Batman'da vaka sayısı arttı

Batman Valisi Hulusi Şahin : Batman’da vaka sayısının 20 den 50 ye yükseldiğini belirtip Vatandaşları uyarıda bulundu, vali Şahin ayrıca, kuralara uyulması gerektiğini ve evde kalın çağrısında bulundu.