Türk hakemliğinin duayen isimlerinden İlyas Ayan, Adana'da vefat etti.

İLYAS AYAN'I KAYBETTİK Vefatıyla sevenlerini hüzne boğan İlyas Ayan'a Allah'tan rahmet, sevenlerine ve hakem camiasına başsağlığı diliyoruz.

İLYAS AYAN KİMDİR? 1 Kasım 1939 Adana doğumludur. 1980li yıllarda uluslararası futbol hakemi olarak (FIFA) yurt içi ve yurt dışında onlarca kritik maçta görev yapmıştır. Ayan, hakemlik yaptığı dönemlerde dürüst yönetimi, nezaketi, bilgisi, donanımı, doğru kararlarıyla hem Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun hem de profesyonel kulüplerin en güvendiği, saygı duyduğu ve itibar gösterdiği isimlerin başında geliyordu.

Uzun yıllar öğretmenlik yapan daha sonra da Bakanlık Müfettişi olarak görev yapan İlyas Ayan, faal hakemliğinin ardından uzun yıllar Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürlüğü, Merkez Hakem Kurulu Üyeliği, 7. Bölge Sorumluluğu, Hakem Atama Komisyonu Başkanlığı ve gözlemcilik yaparak Güney ve Güneydoğu Anadolu'dan yüzlerce futbol hakeminin klasmana yükselerek liglerde düdük çalmasında önemli rol oynadı. Ayan, uzun bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.