Batman Petrolspor basın sözcüsü Emin Çelik, takım hakkında bilgileri son durumu canlı yayında telefon bağlantısıyla değerlendirdi. Çelik, Koronavirüsün kendilerini etkilediğini söylemesiyle başladığı konuşmasında,  takım hakkında bilgiyi, liglerin devam edip etmeyeceğini, futbolcular ve teknik ekiple ilgili son durumu, mali durum ve maaş indirimi gibi birçok konuda flaş açıklamalarda bulundu. Sözcü Çelik, Batman valisi Hulusi Şahin ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Batman Petrolspor Basın Sözcüsü Emin Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar...

“KORONAVİRÜS BİZİDE ETKİLEDİ”

Koronavirüsün takımı etkilediğini ve liglerin ertelenmesinin kendileri için bir kayıp olduğunun cümlesiyle başlayan basın sözcüsü Emin Çelik, “Koronavirüs tüm dünyada yayıldığını görüyoruz ve biliyoruz. Tüm dünya ligleri korona virüsten nasibini almış durumda aynı şekilde koronavirüs bizi ve takımı fazlasıyla etkiledi.

Virüs nedeniyle Liglere verilen aradan şampiyonluğa Play Off’a oynayan güçlü rakiplerle karşı karşıya geldik zorlu maçları atlattık liglerin ertelenmesiyle takım olarak biz hazır olduğumuz zamanda aynı güçlerde olan kolay takımlar ile karşı karşıya gelecekken liglerin ertelenmesi bizim için kayıp oldu.” dedi.

“TARAFTARIN HİÇ BİR ENDİŞESİ OLMASIN”
Takımı ligde tutacağına değinen Basın sözcüsü Çelik, “Taraftarın bir endişesi olmasın biz takımı ligde tutmak için her şeyi yapacağız. Biz takımı devir aldığımızdaherkesin bildiği gibi kulüp maddi manevi zor durumdaydı, hatta ligden çekilme aşamasında olan bir süreçte devir aldık. Batman’ın 1960 yılından beri mazisi olan tek profesyonel takımı olan Batman Petrolspor’a sahip çıkmak için elimizi taşın altına koyarak kulübe sahip çıkmak için geldik.

Batman Valisi Hulusi Şahin’in büyük katkısı ve emeği var. Bizleri çağırarak bir arada toplamasıyla, kulübe sahip çıkılmasını dile getirdi. Vali Şahin, “Yazıktır-günahtır, ben ilin Valisi olarak belli bir süre sonra ilden ayrılacağım buna rağmen ben bu takımı düşünüyorum sizlerin de düşünmeniz lazım” dedi. Sayın vali, maddi manevi yanımızda olduğunu söyledikten sonra biz dört beş arkadaş bir araya geldik ve Vahap Akbaş’ın başkanlığında yola çıkarak kulübe sahip çıkmak için geldik. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu takım asla ve asla kümeden düşecek bir takım değil, buna izin vermeyeceğiz. Maddi ve manevi olarak her şeyimiz hazırdır. Takımı ligde tutacağız. Önümüzdeki sezonda daha güçlü kadroyla, şampiyonluk için mücadele ederek yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“LİGLERİN DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle liglerin devam edeceğinin zor olduğuna değinen Emin Çelik, “Benim şahsi görüşüme göre, tahmin ediyorum ki; muhtemelen ligler devam etmeyecek düşüncesindeyim. Koronavirüs sürecini, ülke olarak atlatabilmemiz için en azından 3-4 ay gerekebilir diye düşünüyorum. Koronavirüs nedeniyle Toplum olarak hazır değiliz. Hepimizin morali bozuk, normal hayatımıza bile odaklanmakta zorluk çekiyoruz. Bu saatten sonra liglerin ertelenmesi lider olan takımların çıkarılması gelecek sezonda 4 takımın düşürülmesi gibi kararlardan yanayız.” dedi.

“FUTBOLCULAR VE TEKNİK EKİP OLARAK ‘EVDE KAL’ KURALINA UYDUK”
Koronavirüs (Covid-19) pandemi salgınından korunmak için ‘Evde Kal’ uygulamasına geçtiğine değinen Sözcü Çelik, “Koronavirüs salgını korunması kapsamında ülkede genel olarak karar alındıktan sonra Kulüpte aldığımız karar ile futbolcularımızı evlerine gönderdik ‘Evde kal’ uygulaması kuralına geçtik. Futbolcumuzda teknik ekibimizde ve kulüp çalışanlarında herhangi bir sıkıntı yok sağlık durumları iyi.

Bizler kulüp olarak futbolcularımızla iletişim halindeyiz, ayrıca takımın Teknik direktörü Ahmet Yavuz futbolcular ile sürekli iletişim halindeler.” dedi.

“MALİ DURUM, MAAŞ İNDİRİMİ”
Futbolcuların maaşı ve destek konusuna vurgu yapan Sözcü Çelik, “Şuan da maddi olarak hiçbir sıkıntımız yok. Batman’ın bütün kuruluşları destek veriyor, desteklerini gösteriyorlar. Birçok kişi bizi arayıp destek çıkmak istediklerini söylüyorlar.

Futbolcuların maaşında herhangi bir indirime gitmeyi düşünmüyoruz. Yalnız yollarımızı ayırdığımız futbolcularla birtakım futbolcuların ödemelerinde indirim istedik, onlarda bizleri kırmayarak orta yolda anlaştık. Ödeme alacaklarla ilgili aşılmayacak hiç bir sıkıntı yok.” diye konuştu.

“YERLİ FUTBOLCULARDAN YANAYIZ”

Yerli futbolcular ve teknik hocalar ile bu sezonu atlattıktan sonra yeni sezonda yerli oyunculara yer vereceğiz o konuda çalışmalarımız olacak, Batman’da çok cevher olduğunu biliyoruz genç ve yetenekli futbolcuları değerlendireceğiz.

Batman Valisi Hulusi Şahin Bir Batmanlı gibi takıma sahip çıktı

Batman Valisi Hulusi Şahin’in takımı Batmanlı gibi sahiplenmesine değinen Emin Çelik, “Ben bire bir içinde olduğum için söylüyorum gözlerimle görmemiş olsaydım belki inanmazdım. Kulübü zor süreçten kurtarmak için futbolcuların ayrılması yeni oyuncuların alınması için Vali Hulusi Şahin’in söylediği söz gerekirse ben borç alırım bu takımı böyle bırakmam dediği olmuştur. Batman Valisi Hulusi Şahin’in Batman Petrolspor için gösterdiği çaba takdire şayandır, gösterdiği çabayı ben ve arkadaşlarım bile gösteremezdi. Buradan vermiş olduğu desteklerinden ötürü kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

“TARAFTARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Emin Çelik konuşmanın sonunda, “Taraftarımız en kaliteli en temiz en olumlu taraftardır, takımımız yenildiği zamanlarda bile taraftarımız desteğini her zaman göstermiştir, en önemlisi misafir takımın taraftarlarını bile sahiplenmiştir, Ben Türkiye’de bizim taraftar gibi taraftar görmüyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Spor72 / Özel Haber