Ağrı 1970 Spor Başkanı Mehmet Yıldırım, Ağrı şehri ve Ağrıspor ile ilgili açıklama yaptı.

Ağrı 1970spor Başkanı Mehmet Yıldırım'ın konuşması: Ülkemiz ve ilimiz, içinde bulunduğu Covit-19 Corona virüsüyle mücade günlerinden elbet kurtulacaktır. Fakat ilimiz için ne değişir bilemem, evde kaldığım bu süre zarfında binlerce kişi sosyal medya aracılığı ile bana ulaşıyor, halkımız özellikle gençlerimizde bir mutsuzluk ve umutsuzluk gördüm. Virüs ilimiz gençlerinin hayatında bir değişiklik yapmamış, zaten halkımız özellikle gençlerimizin büyük bir oranı işsiz. Yapılabilecek hiç bir faaliyet ve sosyal etkinlik olmadığından herkes bu durumdan şikayetçi. Halkın; siyasiden bürokrasiden beklentileri var, fakat umutları yok denecek kadar az, İnsanların mutsuz ve umutsuz olduklarını gördüğünü ifade etti.

Gelelim gençliğe; spora, Ağrıspor'a, halkımızın sürekli ifade ettiği alt yapıya.. Ağrıspor'dan gençler umutlu, ve beklenti içinde.. Hergün yüzlerce veli ve gençten Ağrıspor'un alt yapılarına girmek, futbol oynamak istediklerini ifade eden, aracı devreye sokan kişiler ile görüşmeler gerçekleştiriyorum. Herkesi tüm samimiyetimle dinliyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Başvuran bütün gençlerimize istisnasız hem akademik hemde Ağrıspor bünyesinde sportif eğitimler verip hayatına olumlu anlamda yön vermek, katkıda bulunmak istiyoruz. Gençlerimize bir nebze olsun mutlu olma istedikleri sporu yapma imkanı vermek istiyoruz. Uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirip, doğup büyüdükleri topraklara kopmaz bağlarla bağlı tutmak istiyoruz.

Gelelim imkânlarımıza ve planlarımıza.. Önümüzdeki sezon hedefimiz akademi liglerinde mücadele edip; gençlerimizi ulusal arenaya çıkarmak dışa açılmalarını sağlamak olacaktır. Bu yıl Ağrı halkının yakından tanıdığı Ağrının evladı UEFA elit-A lisanslı hocalarımızdan Erol Yeşilbaş hocamızı alt yapı genel koordinatörlüğüne ve A takımın genel kaptanlığı görevine getirerek yeni sezona güçlü altyapı güçlü bir Ağrısporla 2.Lig hedefine doğru yelken açacağız. Gençlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcu fakat herkesin de bildiği üzere Ağrı'nın her alanda geri kalmışlığı malesef sporda da mevcut. imkânsızlıklardan dolayı; önümüzdeki yıl akademi liginde oynayacağımız maçları oynayacağımız saha, idman yapacağımız saha, kros yapılacak kapalı spor solunu, ders görülecek, dinlenilecek, toplanılacak bir tesisi yok.

Önümüzdeki sezon akademi ligine katılmamız demek; her hafta ağrıda 3 veya 4 maç oynanması demek. Her hafta 2 kategori içerde, 2 kategori dışarda maç oynayacak. Bunun yanısıra Ağrıspor Prof-A takımı 2 haftada bir içerde maç oynayacak. Bir de Ağrının 2 prefesyonel bayan takımı mevcut; elimizde 1 stat birde amatör saha var amatör sahanın tribünleri soyunma odaları yok ve zemini futbol oynamaya elverişli değil nasıl olacak diye kara kara düşünüyorum..

Gençlerimiz bu imkansızlıkları hak etmiyor, burdan şahsım adına söz veriyorum; imkanlar sağlanıncaya kadar siyasetçilerin ve bürokrasinin peşini bırakmayacağım. Vali bey'e bunların hepsini arz ettim ve projelerimi sundum inşallah bunları yapılması için destek olur. Projelerimiz 2 tesis binası, biri alt yapı diğeri A takım için. Yanına 6 saha, içinde fitnes solunu, alt yapı barınma alanı ve full kamp imkanı sağlayabilecek tesisler yapılması yönünde oldu.

AĞRI gibi sosyo-ekonomik yapısı belli olan illerde sosyal faaliyetlere yatırım yapacak kurum ve kişiler bellidir. Ekonomik kalkınmışlığı yüksek batı illerinde bile bu misyonu Valilik ve Belediyeler üstlenmektedir. Maalesef ilimizde sosyal faaliyetlere bu kurumlarımız yeteri ölçüde finans ayırmamaktadır. Sanırım futbolun nasıl bir tutku olduğunu, sarı-lacivert AĞRISPOR aşkının ne demek olduğunu dışardan basit görenlere yeterince anlatamadık. Soruyorum; hangi neden haftasonu 15 bin Ağrılıyı stadyuma toplayabilir? Düşünülmeyen, küçümsenen, hesaba katılmayan ince bir detaya dikkat çekmek istiyorum; ifadelerini kullandı.

AĞRISPOR halktır, Ağrı halkının en büyük değeridir, şehrin dışarıya açılan kapısı ve reklam yüzüdür.. Siz taraftar ve futbol oynama arzusu olan gençler; sizlerin azim istek ve destekleriyle herşeyi başaracağımıza eminim. Bu anlamda yıllardır yanımda olan kader arkadaşlarımında desteğiyle var gücümüzle çalışıp Ağrı gençliğine hak ettiği yaşamı ve sosyal imkanları sağlamak için elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz. Tekrardan söz veriyorum; Ağrı'nın her genci benim evlâdım ve kardeşimdir. Saygı ve Sevgilerimle. Şeklinde konuştu