Koronavirus Covid19 pandemi salgını dolayısıyla ertelenen liglerin durumu devamlılığı hakkında net kararları açıklamaya devam ediyor

UEFA'nın yeni açıklamasıyla duyurulan kararlar görüşler şu şekilde: kupa ve liglerin, şampiyonlar ve Avrupa ligi öncesinden başlanılması konusunda çalışmalar yürütülüyor.

UEFA liglerin bitirilmesi ve Avrupa liglerine katılım sağlayacak kulüplerin katılımları için doğal yolla belli olması için gerekirse formatta da değişiklik olabilir tüm seçenekleri değerlendirme konusunda federasyonlara uyarı verildi.

Futbol Organizasyonlarin yasaklandığı resmi karar alınmasıyla önümüzdeki sezonun başlamasına yetecek süre nin olmasıyla sonlandırılması vurgusu yapıldı. Ekonomik kriz gibi durumların olması durumunda federasyonlar iptal kararı alabilir.


Liglerin bu sorunlar dolayısıyla bitirilememesi durumunda, federasyonların önümüzdeki sezon için Avrupa kupalarına katilacak takımları bu sezonki başarılarına göre seçmesi gerektiği bildirildi.


Seçilecek takımları seçerken adil, tarafsız ve şeffaf olunması gerektiğini vurguladı. Secilen kulüplerin yerel kurumlar tarafından onayı olması şarttır.