Spor72 Spor Servisi Spor Camiasının önemli isimlerini canlı yayın ile Spor Konuk programına konuk olarak izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor… Bu kapsamda Cizrespor’un teknik direktörü Metin Akpunar, Spor72’de yayınlanan Spor Konuk programının konuğu oldu ve Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Avşar ile Haber Müdürü Akif Altsoy’un moderatörlüğünde soruları yanıtladı. Tüm sorulara samimiyetle cevap veren 45 yaşındaki teknik adam, “Ben yüreği ağzında bir adamım, konuşurken siyaset yapmak istemiyorum. Ben, bu bölgede daha öncede çalıştım. Batman Petrolspor’da çalıştım. Bunu kimse inkâr edemez, bu yörenin takımlarına karşı bir art niyet var.” dedi.

Spor72  spor camiasının önemli isimlerini canlı yayın ile konuk alarak izleyiciyle buluşturuyor...

Bu kapsamda futbolun önemli isimlerinden olan ve Cizrespor’u çalıştıran teknik direktör Metin Akpunar, Spor72 Facebook sayfasında canlı yayınlanan Spor Konuk programının konuğu oldu. Akpunar, Akif Altsoy ve Abdurrahman Avşar moderatörlüğünde merak edilen soruları yanıtladı. 45 yaşındaki teknik adam tüm soruları içtenlikle cevap verirken, flaş bir TFF açıklamasında bulundu.

İŞTE METİN AKPUNAR’IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKAN SATIR BAŞLARI:

Koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Hastanelerde tedavi gören hastalara da acil şifalar diliyorum. Sağlık Bakanımıza ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

AKPUNAR’DAN CİZRESPOR’UN LİGDEN ÇEKİLME KARARI VE DETAYLARI
“PLAY OFF’DAN KOPARILMA SÜRECİMİZ”

Şunu söylemek istiyorum, ‘’ ilk olarak devre arası kampı bizim için muhteşem geçti. Ben 9 hafta takımın başına geldim. 9 haftadan sonra takımla ilgili bazı değişiklikler yapmamız gerekiyordu, bazı değişiklikler yaptık yola devam edeceğimiz oyuncuları tespit ettik. Yapmış olduğumuz tespitler, gönderdiğimiz oyuncular onların yerine aldığımız oyuncular çoğu oturdu diyebiliriz.

Sonrası, ligin son 3 haftası 3’te 3 yaparak girdik. Ardından arkasından muhteşem bir kamp sezonu geçirdik. İkinci devrenin ilk maçında ise, deplasmanda Kemerspor’u 3-1 mağlup ettik. Çok daha farklıda bitebilirdi. Yani Bizim takımımız ikinci devrenin bir maçında hem fizyolojik, psikolojik olarak hem de mental olarak aklınıza gelebilecek bütün hazırlıkları yapmıştık ve hazırdık. Muhteşem bir giriş yaptık. Arkasında iki hafta Erokspor bana göre grubun en iyi takımı. En fazla para harcayan takım. Bizim grupta büyük ihtimalle Kocaelispor şampiyon oldu. Ama Erok bana göre Kocaelispor’dan daha iyi takım. Bizim içerdeki maçta, Erokspor maçında kalecimiz yere yatmadı, maçın ikinci yarısında zaten tüm görüntülerde bunu yayınladık. Yüzde yüz penaltımız verilmedi. Aynı müsabakada maçın gözlemcisi bunu rapor etti. Rapordaki görüntülerde basına yansıdı net penaltıydı. Ardından Kocaelispor deplasmanına gittik. Kemer maçından sonra Play Off potasına 2 puan kalmıştı ondan sonra Kocaelispor ile karşılaştık. Kocaeli 30 bin taraftarla oynuyor, muhteşem stadı var. Bana göre Süper Lig’i hak ediyor. İnanılmaz bir takım. Biz oraya gidince inanılmaz bir ivme yakalayıp 9’da 9 yapmışlardı. Bizi yenmeleri halinde 10’da 10 yapacaklardı. Biz oraya gidip bütün takımlar gibi mahkûm oynamak istemedik. Komple takım halinde savunma yapalım demedik. Böyle oyun oynamadık. Dedik ki; Biz ilk on dakika baskılı başlayalım, ama maçın 9. dakikasında sahada iki tane top varken, benim sol bekim topu dışarı atmaya çalışırken çabuk taç atışından dokuz dakikada ipimizi çektiler. 3 gole baktığımızda yine top dışarı çıktı kaleye çıkan gol oldu. Şimdi bu süreç üst üste geldi.

Ağrı maçı bizim için iyi geçmedi açık ve net söylüyorum. Ağrı maçında biz iyi oynamadık ama Ağrıspor’un kalecisi ve hocası bence maç oynamaya gelmediler. Açık söylüyorum; Bizden daha iyi oynadılar ama oyun 45 dakika falan oynanmadı. Net söylüyorum.  68 ve 70.dakikalarda yüzde yüz penaltı yani onu da görmemesi imkânsız. Bunlar hepsi üst üste gelince ondan sonra sıkıntılar oldu.”

“BİZE PSİKOLOJİK BASKI YAPIYORLAR”
“Ben yüreği ağzında bir adamım. Konuşurken siyaset yapmak istemiyorum. Bu bölgede ben daha öncede çalıştım. Batman Petrolspor’da çalıştım. Kimse inkâr edemez. Bu yörenin takımlarına karşı bir art niyet var mı? Var. Siz ne söylerseniz de sadece bizim maçları yöneten hakemler de değil deplasmanda hangi takımla oynarsak oynayalım örnek veriyorum. Bir Karadeniz takımla oynuyorum. Deplasmana gittim. Orada Karadeniz türküsü çalıyor. Görevliyi çağırıyorum, diyorum ki; Arkadaş siz her maçta bu parçaları çalıyor musunuz burada? Ayrıca parçadan da rahatsız değilim. Yok, hocam dedi. Biz çalmıyoruz, ama buradaki görevliler ve yöneticiler çalmamızı söylediler. Peki, sen benim takımımın yarısı Karadenizli sen bunu biliyor musun? Bize psikolojik baskı yapıyorlar. Hemen hemen gittiğimiz her deplasmanda bu oluyor. Bir şeyin üzerine kapatarak yok diyerek bir şeyi kapatamazsın böyle bir gerçek var yani.”

O Basın açıklamamda şuna değindim: ‘’Evet bizim şehrimizin valisi, kaymakamı ve Emniyet müdürümüz maça geldikleri zamanlarda hakem daha adil bir maç yönetiyor. Hakem protokol tribününe bakıyor ve etkileniyor. Biz orda feryat edip bizi yalnız bırakmayın derken bunları söylemeye çalıştık.”

“Bu süreç devam etti biz ondan sonra Fethiye spor deplasmanına gittik. Fethiye maçında muhteşem bir futbol oynadık. Bu senenin en iyi oyununu ve futbolunu sergiledik. Fethiye maçında normal nizami golümüz verilmedi. 4.Hakeme dedim gol mü? Hocam, gol dedi. Hiç sıkıntı yok hocam, biz alışığız dedim.”

“Derince maçı. Bunlar bizim Play Off’tan koparılma sürecimiz. Daha maçın başında, benim sol ön oyuncum Taner Gürsoy 22 metre geriden çıktı. Maçın başı yüzde yüz gol ofsayt nedeniyle verilmedi. Yani sadece bunlara hakem hatası gözüyle bakarsak çok üst üste bindi. Başkanımız Maruf Sefinç niye neden hak mahrumiyeti alıyor. Bana göre çok haksız bir şekilde ceza aldı. Benim takımımın en önemli oyuncusu Umut Dilek 9 maç ceza aldı. Geldiğim günden beri her maç kırmızı kart kritik pozisyonda olan oyuncularımız sarı kart cezalısı durumuna düşüyor. Soruyorum sizce bu tesadüf mü?”

“BAŞKANIMIZ MARUF SEFİNÇ HAKSIZ BİR CEZA ALDI”

“Başkanımız Maruf Sefinç niye neden hak mahrumiyeti alıyor bana göre çok haksız bir şekilde ceza aldı.”

“BAŞKAN MARUF SEFİNÇ CİZRE VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR AİLE”
“Özelliklede Başkanımız haketen yüreği çok yandı bu konuda düşünebiliyor musunuz?”

“Ailesinden ve iş hayatından ödün veriyor. Yani Sefinç ailesi, Cizre ve Türkiye için çok önemli bir aile. Başkanımız Türkiye’de en genç ikinci başkanı. Kendinden maddi, manevi ödün vererek bu işi yapıyor ve takım için de her şeyi yapıyor. Gözleri önünde takımı param parça edilirken duyarsız kalabilir mi?”

“Bu takımın taraftarıydı. Yürekten gidip maçlara destek veren, atkısını alan, tezahürat yapan, bir dönem yöneticilik ve teknik direktörlük de yapan bir başkan. Onun için Maruf Sefinç, bu takımın her şeyi ve bütün kılcal damarlarında var Maruf Sefinç. Onun için Başkanın feryadını duymamak art niyetlidir demektir. Çünkü siz büyüttünüz ve yeşerttiniz belli bir noktaya getirdiniz birileri geliyor bu fidanı baltalıyor.”

“LİGİN VE KALAN MAÇLARIN DURUMU”
“Nasıl bir karar çıkacak bilmiyoruz. Bir karar çıktıktan sonra herkesin memnun edemeyeceği de kesin. Yani şöyle söylemek istiyorum; Bu sene, küme düşme olmaması lazım. Geçen 2 ve 3.Lig Kulüpler Birliği başkanının açıklamasını okudum bana çok mantıklı geliyor. Şampiyon takımlar aşağı yukarı belli. İki ile dokuz arasındaki takımlar arasında olan Play Off oynayabilir diye düşünüyorum.“

FUTBOLA DÖNÜŞ PROTOKOLÜ

“TFF Sağlık kuruluşu tarafından hazırlanan futbola dönüş protokolü muhteşem eksiksiz bir şekilde hazırlanmış. Kim hazırlamışsa tebrik ediyorum. Ama ne yazık ki; 2 ve 3.Lig’de uygulanması çok zor, uygulanamaz. Eğer Play Off maçları yapılacaksa ve oynatılacaksa hepsi bir ilde bir bölgede oynatılmasında fayda var. Bu vesileyle sürekli seyahat edilmemiş olur az insanla temas kurulmuş olur.”

“Şuan da bize en az bir ay süre verileceği söyleniyor. 14-15 Haziran’da başlayacaksa bizim kamp yapmamız gerekir. Kulüplerin yapacağı kamp masraflarını da TFF karşılaması lazım.”

"Sezon başı kampında bile bu kadar ara izin vermiyoruz. Fizyolojik olarak baktığımızda, 5 günden sonra geriye düşüp başlar. Şuan da hemen hemen oyuncular hiç antrenman yapmamış sezon başı gibi zaten. Ama biz ayrılırken futbolcularımıza program vermiştik. Yardımcı antrenörlerimiz sürekli oyuncularımızla görüşüyor ve antrenman programları atıyorlar. En azından bir araya geldiğimiz zaman bu, bir haftalık on günlük anatomik adaptasyon dönemini hiç olmazsa sıkıntısız atlatalım diye. Ama evde de ne kadar olabilir. Bana evde yapılan antrenmanlar magazinsel gibi geliyor."

Spor72 / Özel Haber

HABERİN VİDEOSU

https://youtu.be/xq5Muso_B5k