Amedspor teknik direktörü Oktay Derelioğlu, Diyarbakır şehri, Amedspor ve taraftarı hakkında duygularını dile getirdi.

Amedspor teknik direktörü Oktay Derelioğlu, Spor72’de canlı yayınlanan Spor Konuk programında yaptığı açıklamada Diyarbakır ve Amedspor ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Amedspor’da teknik direktörlük yaptığı için mutlu olduğunu belirten Derelioğlı, ““Amedspor’un yeri buralar değil, Amedspor’un yeri Süper Lig’dir” dedi.

“DİYARBAKIR VE AMEDSPOR TARAFTARI HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?”

“Amedspor teknik direktörü Oktay Derelioğlu, ‘’Valla futbolun son dönemlerinde ben Diyarbakırspor'da oynadım. 2006 yılında Diyarbakır’ı aslında yakından tanıyan biriyim. Diyarbakır’ı çok seviyorum, sempatim her zaman vardı. Böyle bir teklif gelince de hiç düşünmedim kabul ettim.

Yöneticilerden de vardı tanıdık, maddi anlamda da hiç zorluk çıkartmadık ve Amedspor'u taraftarını Diyarbakır'ın büyüklüğünü büyük bir camia olduğunu biliyorum.”

“Ama şunu altını çizerek belirtelim ki Amedspor'un yeri buralar değil, Amedspor'un yeri Süper Lig'dir. İnşallah biz şu zorlu dönemlerde yönetimle de konuşmalarımız bu durumda geçiyor. Şu zorlu dönemi atlatırsak, önümüzdeki sezon için çalışmalarımız kesinlikle şampiyonluk adına yapılıyor bununla ilgili çalışmalar var.”

“AMEDSPOR ALLAH’IN İZNİYLE LİGTE KALACAK‘’

“En zorlu süreç şu dönem. Ama şuanda benim kendi adıma ve Amedspor tarafları hepimizin kendi adına en zorlu süreç şu dönem. Biz Allah izniyle ligde kalacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın bize inansınlar güvensinler.Biz teknik kadro ve ekip olarak en iyisini en güzelini yapmaya çalışıyoruz.”

“Buna da oyuncularım ilk maçta da bunun cevabını verdiler. Biz aslında hak ettiğimiz bir maçtan mağlup ayrıldık. İlk maçta Gerçekten iyi bir futbol oynadık. Orada o kadar net gol pozisyonları kaçırdık ki futbol bu ama, futbol bir maçlık iki maçlık değildir. Bizim şuan ki dönemde kalan altı maçta on sekiz puana talibiz. Ama biz onbir on iki puan alırsak 39, 40 puanla muhakkak suretle ligde kalırız diye hesaplarımızı yapıyoruz.”

“AMEDSPOR’DA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

 ‘’Amedspor’un yeri bu taraftarın yeri Süper Lig'dir. Amedspor taraftarına Ne zaman buluşacağız ve bizim için artı güç nasıl olacak bu süreç devam ediyor, bittikten sonra da seyircisiz oynama durumu söz konusu yine bu bizim için dezavantaj bir durum.”

“Ama dediğim gibi bu süreçte Amedspor'da çalıştığım için teknik direktörlük yaptığım için çok mutluyum. Altını tekrar çizerek söylüyorum; Amedspor’un yeri bu taraftarın yeri Süper Lig'dir.”

“Bunu içtenlikle söylüyorum; Kesinlikle böyle bir şey için değil, iltifat için değil, çünkü Diyarbakır yıllarca Süper Lig’de. Diyarbakır takımı da neyse, Amedspor’da odur. Yani hiçbir farkı yoktur. O yüzden bu taraftar, bu camia çünkü büyük bir camia. Ben buraya gelirken,

hiç düşünmeden Diyarbakır'ın büyüklüğünü bilerekten geldim. Çünkü biz tek milletiz biriz. Benim çok sevdiğim çok yakın arkadaşlarım Kürt’tür Diyarbakırlıdır ve hepsi çok düzgün kaliteli çocuklardır. Yakın arkadaşlarım İstanbul'da bizi izliyorsalar onlara buradan selamlarımı iletiyorum, gerçekten çok sevdiğim arkadaşlarım var. O yüzden dediğim gibi; Şu virüsten kurtulalım, hayırlısıyla en güzelini yapacağız.”

Spor72 / Özel Haber

https://youtu.be/bUGLn4Dnd4A