Türkiye Futbol Federasyonu'nun almış olduğu tüm ligler 12 Haziran'da oynanacak kararının son derece yanlış olduğunu ve olası bir aksilikte bu sorumluluğun altından kimsenin kalkamayacağını belirten 1955 Batman Belediyespor Kulüp Başkanı Şeyhmus SINIR, Türkiye Futbol Federasyonu'nun vermiş olduğu kararı bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini dile getirdi.

"KALAN MAÇLARI OYNAMAKTAN ÇEKİNMİYORUZ"

Kalan maçları oynamaktan asla çekinmediklerini, hiç bir takımdan korkmadıklarını, takım olarak her an maçlar oynanacakmış gibi hazır olduklarını fakat tedbirlere riayet noktasında imkan olarak alt ligleri konuşmaya bile gerek duyulmamalı diyen 1955 Batman Belediyespor Kulüp Başkanı Şeyhmus SINIR, bu sezon BAL(Bölgesel Amatör Lig)'de gördük ki kulüplerin kahir ekseriyetinin saha, tesis, konaklama ve ulaşım eksikleri had safhadadır..

"AMATÖR LİGLERİN OYNATILMASI LAFININ GEÇMESİ BİLE ÇOK ÜZÜCÜ"

Bu durumda Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve TFF Sağlık Kurulu’nun tedbir şartlarına ve uyarılarına alt liglerde uyulabilmesi söz konusu bile değildir. Durum böyle iken Amatör liglerin oynatılması lafının geçmesi bile çok üzücüdür.

"LİGLERİ OYNATMANIN SORUMLULUĞU AĞIRDIR"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Amatör ligleri oynatacağına kesinlikle ihtimal vermediğini belirten Şeyhmus SINIR, TFF bizden ligler için görüş istedi. Bugün kendilerine bu konuda ki görüşlerimizi yazılı olarak ilettik. Nihai kararı bekleyip göreceğiz dedi.

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüs tehlikesinin geçmediğini altını çizen Şeyhmus SINIR, '1 ay sonrasında geçeceğinin düşünülmesi bugün ki verilere göre imkansızdır.
Alınan ve alınacak olan kararlar insan hayatını direkt etkileyen kararlardır. Sorumluluğu oldukça ağırdır' dedi.

"YAYIN VE İDDAA GELİRLERİNDEN PAY ALMALIYIZ"

Bölgesel Amatör Lig'in kategori olarak profesyonel liglerden hiç bir farkının olmadığına da değinen 1955 Batman Belediyespor Kulüp Başkanı Şeyhmus SINIR, kulüplerimizin imkanlarının daha iyi şartlara ulaştırılması için Bölgesel Amatör Lig takımlarınında yayın ve iddaa gelirlerinden pay alması gerektiğini belirtti.

"EN GENÇ VE EN CENTİLMEN TAKIMIZ"

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden 152 takım arasında en genç ve en centilmen takıma sahip olduklarını dile getiren Şeyhmus SINIR, 'Taraflı tarafsız herkesin gıpta ile baktığı bir futbolcu topluluğumuz var. Futbolcularımız ve teknik heyetimiz kariyerleri boyunca unutamayacakları bir sezon yaşadılar. Bu sezon müthiş bir iş çıkardılar. Unutulmaz maçlar oynadılar. Futbolcularımızın bir çoğuna transfer teklifleri geldi ve gelmeye de devam ediyor' dedi.

"BİZE KARŞI HARCANAN PARALAR ÇÖPE GİDECEK"

Sezona başlarken bizlere küme düşer gözüyle bakıp, iştahları kabaran takımlar oldu. Yüz binlerce lira para harcadılar. İnsanların bu denli hırs yapmalarına anlam veremediğini dile getiren Şeyhmus SINIR, 'Bizim Bölgesel Amatör Lig'de harcadığımız paranın iki mislini Yerel Amatör ligde harcayan takımlar oldu. Ligler bugün ki haliyle tescil edilse, maalesef o paralar çöp olup gidecek. İşin üzücü tarafı ise, yapılan yanlış işlerin bir denetlemesi olmuyor. Yanlış yapanlar yaptıklarıyla kalıyor' diye eleştiride bulundu.

"BİZLERE KAYYUM TAKIMISINIZ DENİLDİ. O YÜZDEN HER MAÇTA YENİLMEMİZİ İSTEYEN ÇOK KİŞİ VARDI"

Bir sene boyunca kendilerine Kayyum takımı gözüyle bakıldığı için, tribünlere gelen bir çok kişi gol atmamıza rağmen sevinmiyordu. Hatta bu yüzden her maç yenilmemizi bile isteyen çok kişi vardı. Maddi anlamda da destek bulamadık. Buna rağmen bıkmadan, usanmadan, kimseye aldırış etmeden ve doğru bildikleri yoldan şaşmadan her türlü zorluğa göğüs gererek sezon sonunu getirdeklerine değinen Şeyhmus SINIR, 'Bizlere Kayyum'un takımısınız gibi sözlerde bulunanlara en iyi cevabı sahalarda verdik. İlimizi en güzel şekilde temsil ettik. Kayyum takımı benzetmesinden hiç bir zaman gocunmadık. Aksine hep gururlandık. Vatanını ve milletini seven insanlarız' dedi.

"DONANIMLI KİŞİLER FUTBOL'DA SÖZ SAHİBİ OLMALI"

Futbolun bitme noktasına geldiğini belirten Şeyhmus SINIR, 'Yöneticilikle uzaktan yakından ilgisi, bilgisi, karizması, duruşu ve diksiyonu bulunmayan şahıslar, maalesef Batman'da futbolu bitme noktasına getirdiler. Kendilerine sağlanan büyük bütçeler ve imkanlar sonucunda Franz Beckenbauer rolüne bürünüyorlar. Bu şahısların tek derdi harcanan büyük bütçelerle alınan başarısızlıktan ziyade, takım 11'i ile bir fotoğraf çekmektir. Başarının parayla geleceğine inanacak kadar beceriksizler. Bu sezon bizim takımımız bir nebze de olsa yeni bir hava ve heyecan getirdi futbola. Futbolda bundan böyle donanımlı, bilgili ve en önemlisi de birilerine karşı gediği olmayan kişiler söz sahibi olmalıdır' temennisinde bulundu.

"ŞUAN TEK DÜŞÜNCEMİZ BU VİRÜS'TEN KURTULMAK"

Spor kamuoyu tarafından 1955 Batman Belediyespor'un Batman Belediyesi bünyesine ne zaman alınacağı konusunda ki sorularla sıkça karşılaştığını belirten Şeyhmus SINIR, şu an hepimizin tek düşüncesi Covid-19 virüsü'nden bir an evvel kurtulmak. Sayın Valimiz ve aynı zamanda Batman Belediyesi Başkan Vekilimiz Hulusi ŞAHİN, biliyoruz ki tüm zamanını virüs ile ilgili önlemler ve belediye hizmetleri için harcıyor. Şu an itibariyle kendisinin böyle bir durum için zaman harcamasını beklememeliyiz. Batman Belediyesi Spor Müdürlüğü görevine atanan başarılı spor adamı Burak EREN, sağolsun bu konu ile ilgili bizzat ilgileniyor. Kulübümüzün Batman Belediyesi bünyesine geçişiyle ilgili süreç devam ediyor. Bununla alakalı bir açıklama söz konusu olduğunda, kamuoyu ile paylaşacağız.

Son olarak Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavi gören hastalara da acil şifalar dileyen 1955 Batman Belediyespor Kulüp Başkanı Şeyhmus SINIR, vaka ve ölüm sayılarının düşüklüğünden dolayı vatandaşlarımızdan rehavete kapılmadan kurallara uymalarını ve evde kalmaya devam etmelerini istedi.

Spor72 / Özel Haber