Amedspor Başkanı Metin Kılavuz Spor72’de canlı yayınlanan ‘Spor Konuk’ programına görüntülü katıldı. “Maalesef Türkiye’de SMS kampanyasına izin verilmeyen tek kulüp Amedspor” diyen Metin Kılavuz açıklamalarda bulundu.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, Spor72 Facebook sayfasında canlı yayınlanan Spor Konuk programına katılıp çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Amedspor Başkanı Metin Kılavuz, SMS kampanyasına neden izin verilmediğine dair yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“TÜRKİYE’DE SMS YARDIM KAMPANYASINA İZİN VERİLMEYEN TEK KULÜP AMEDSPOR’DUR”

Kılavuz, “Maalesef Türkiye’de SMS kampanyasına izin verilmeyen tek kulüp Amedspor. Aslında bunun nedenini bizde merak ediyoruz tabii. Amedspor, Türkiye'deki en centilmen Fair-Play kurallarına uyan en baştaki kulüplerden biridir. Sporu tanımlarken hep şunu ifade ediyorum; Bize göre spor demek sadece bir yarışma demek değildir buluşma demektir, dokunmak demektir. Spor bize göre evrensel barışa hizmet sunan etkinlikler kültürüdür. Bunu ifade ediyoruz. Bunun nedeni; Amedspor’un isminden ve ismin arkasında duran halkın ve o halkın değerleridir diyebiliriz. Birileri bunlardan rahatsız oluyor. Gerçekten bundan niye rahatsızlık duyuyorlar onu da anlamış değiliz. Amed ismi bugün Diyarbakır’ın tarihteki en eski isimlerinden birisidir. Bir şehri değerlendirirken nasıl değerlendireceksiniz bu şehrin kültürüyle tarihiyle bir bütün olarak değerlendireceksiniz. Bize göre Amedspor ismini aldıktan sonra Diyarbakır şehri bilindiği gibi tarihte her zaman demokrasinin barışın kenti olmuştur. Belki de bundan kaynaklanıyor, birileri bu özelliklerinden rahatsız oluyor ve bu rahatsızlığı da dünyada eşi benzeri olmayan uygulamalarla karşılık buluyor. Sadece bu değil SMS olsa amenna. Fakat bilindiği üzere dünyada bir rapora Amedspor imza attı. Neydi o, futbol biliyorsunuz rekabette eşitlik kuralları olan bir spordur. Nedir en önemlisi taraftardır düşünün dünyada.

Taraftar yasağı uygulanan sayısını artık tutmakta zorlanıyoruz. 80 küsur haftalardır Amedspor deplasmanda taraftarından yoksun maça çıkıyor. Niye çıkıyor peki soruyoruz, güvenlik gerekçesiyle. Peki, güvenlik gerekçesiyle ret etmenizin nedeni nedir? Buna bir neden olması lazım. Soruyoruz; Amedspor içerde ve dışarda bir bütün olarak hangi maçında sportif kurallara aykırı bir şekilde o şehrin güvenliğini tehdit etti de siz bu tehditti gözeterek böylesi karara gittiniz. İl güvenlik veya ilçe güvenlik kurulu oturuyor ve Amedspor taraftarına yasak getiriyor” dedi.

“100 KİŞİLİK AMEDSPOR TARAFTARI NASIL TÜRKİYE’NİN EN GÜVENLİ ŞEHRİ ANKARA’YI TEHDİT EDECEK BUNA GÜLERLER”

Düşünün Ankara’ya gidiyorsunuz, Hacettepe maçı birde. Statlarda koltuk sayısının yüzde beşine kadar rakip takıma kontenjan ayırabiliyor. Hacettepe stadı beş yüz kişilik bir stat da yani yüzde bir hat 100 kişi hesaplanır. Düşünün Türkiye’nin en güvenli şehri Ankara’da 100 kişiyle Amedspor nasıl Ankara’nın güvenliğini tehdit edecek yani buna gülerler gerçekten gülerler.”

BİZ HİÇ BİR MAÇIMIZDA 11 KİŞİYE KARŞI OYNAMADIK”

“Bir bütün olarak baktığımızda her boyutuyla biz zaman zaman bunu ifade ettik. Biz sadece 11 kişiye karşı oynamadık, hiçbir maçımızda biz 11 kişiye karşı oynamadık. Üç hakem 14 eder. Birde bir şehri sayın bir şehir düşünün milli maç motivasyonuna çıkıyorlar. Yani o maçı kazanırsa sanki bir madalyayı ülkesine götürecek gibi motivasyonları oluyor. Biz nasıl çıkıyoruz maça, diyoruz ki; Fair-Play kuralları içinde şehrimizi temsil ediyoruz. Bu şekilde olunca bir de bu tür uygulamalarla tabi ki Amedspor gerçekten çok zor bir süreçler geçirdi. Biz şunu söyledik, sezon başında hayati tehlike geçiren bir hasta biz ona kalp mesajı yaptık ambulansa bindirdik umarız bu ambulans yolda kazaya uğramaz. Fakat o ambulansın yolunda çok taş çıktı, çok büyük engellemeler çıktı ve her türlü engellemeler çıktı. Amedspor’u bu engellemelere rağmen bugünlere kadar getirebildik. Biz görev anlayışıyla yapabildiklerimizi anlatmak, yapamadıklarımızın öz eleştirisini vererek bunun bir bayrak yarışı gibi alıp bir sonraki kuşağa başarılı bir şekilde götürmektir.”

Spor72 / Özel Haber

https://youtu.be/j5QZx8y8vko