Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. Grup’ta mücadele eden Bismil 21 Spor, taraftar ortalaması TFF 3. Lig’de yer alan bazı takımların taraftar ortalamasını geçmesine rağmen stat çilesi çekiyor.

Bismil 21 Spor Kulübü olarak yıllardır süren stat sorunu nedeniyle geçtiğimiz günlerde Bismil taraftarı sosyal medya üzerinde yeni stat yapılması için hastag çalışması yaparak yetkililere seslerini duyurmak için çalışma başlattılar.

500 seyirci kapasiteli olan ancak seyircinin 3 bin kişinin üzerine çıktığı Bismil’de mevcut stadın ihtiyaca cevap vermediğinden yakınan kulüp yöneticileri, taraftar ve sporseverler, gerek nüfus bakımından, gerekse de spor alt yapısı bakımından yeterli kapasiteye sahip Bismil’e yakışır bir stat yapılmasını istiyor.

Konu ile ilgili Spor72 Medyamıza konuşan As Başkan Mehmet Aydın: “Bilindiği üzere mevcut Bismil ilçe stadı ihtiyacı karşılamıyor. Stadın mevcut 500-750 kişi kapasitesi olması ve seyircilerimizin stadyuma sığmayınca stat etrafında tellerin önünde maçları izlemesi birçok maçımızda görülmüştür.
İlçemizde şuan faal olarak çeşitli liglerde mücadele eden 4 futbol takımız var. Mevcut stadımız ne antrenman yapmamızı nede maçlarda seyircilerimizin maçlarını daha tribünde izlemesini karşılıyor. Buradan yetkilerden ricamız birçok ilden büyük 120.000 nüfusa sahip olan ilçemize yakışan bir stat yapılmasını talep ediyoruz.”

İLÇE ADETA FUTBOLLA YATIP FUTBOLLA KALKIYOR
Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. Grup’ta mücadele eden Bismil 21 Spor, taraftarları iç saha maçlarında da deplasmanda da destek sağlıyor. Merkez nüfusu 120 bin olan Diyarbakır’ın Bismil ilçesi adeta futbolla yatıp futbolla kalkıyor. 120 bin nüfuslu ilçenin Bölgesel Amatör Lig (BAL)’te mücadele eden takımının bu kadar yüksek bir taraftar ortalamasıyla maçlarını oynaması şaşırtıyor.

Kaynak: SPOR72