Koronavirüs (Covid-19) pandemi salgınının ülkemizde görüldüğü andan itibaren faaliyetleri askıya alınan iş yerleri arasında bulunan Batman’da ki halı sahalar faaliyetlerine başlamak istiyor.

Coronavirus salgınından dolayı ülkede alınan tedbirler ve uygulanan kısıtlamalar 1 Haziran’dan itibaren minimum seviyeye çekildi. İlk etapta berberler, kuaförler, AVM’ler faaliyetine başlarken, daha sonra ise lokantalar, kafeler, havuzlar gibi halka açık yerler hizmete girdi. Batman’da ki halı saha yetkilileri de faaliyetlerine tekrar başlamak istediklerini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Konuya ilişkin olarak ortak bir görüş belirten Batman’da ki halı saha işletmecileri ve çalışanları, ilimizdeki halı sahaların faaliyetlerine izin verilmemesinin, halı saha işletmelerini kara kara düşündürdüğünü söyledi.

Sitemize Mail ve Mesajla ulaşan Batman halı saha işletmecileri, “Koronavirüs (Covid-19) pandemi salgınından ötürü gerekli tüm tedbirleri alarak halısahamızı hazır hale getirdik. Batman'da halı sahaların faaliyetlerine izin verilmemesinin, halı saha işletmelerini kara kara düşündürüyor. Virüs nedeniyle kapatılan tüm iş yerlerinde olduğu gibi, bu süreçte biz de ekonomik olarak ciddi anlamda sıkıntılar yaşadık. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Şanlıurfa gibi büyükşehirlerde bile halı sahalar faaliyetlerine başlamışken, ilimizde halı sahaların faaliyetlerinin tekrardan durdurulmasına doğrusu anlam veremedik. Yetkililerden tek isteğimiz halı sahaların bir an önce açılmasıdır aksi durumda ekonomik olarak çökeriz."

Kaynak: SPOR72