Anadolu Spor Medyası ve Yazarlar Derneği (ASMYD) Batman Temsilciliği, Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden 1955 Batman Belediyespor’un tekrar belediye bünyesine girmesinin isabetli bir karar olduğunu belirtti.

Anadolu Spor Medyası ve Yazarlar Derneği (ASMYD) Batman Temsilcisi Abdurrahman Avşar yakın zamanda 1955 Batman Belediyespor’un Batman Belediyesi bünyesine girmesinin doğru bir karar olduğunu vurguladı. Tamamı Batmanlı gençlerden oluşan 1955 Batman Belediyespor’un Batman’ı Bölgesel Amatör Ligde temsil ettiğini ve bu bakımdan sportif alanda başarının gelmesi için kuruma geçmesinin isabetli bir karar olduğunu belirten Abdurrahman Avşar, “Batman’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden ve tamamı yerel oyunculardan oluşan 1955 Batman Belediyespor’un Batman Belediyesi bünyesine geçmesi beni son derece mutlu etti. Yakın bir zamanda yeni yönetimi oluşturulup Batman Valisi Sayın Hulusi Şahin’i ziyareti sırasında konuşulanlar oldukça sevindiriciydi kaldı ki sayın valimiz Hulusi Şahin’in 1955 Batman Belediyespor’a gereken desteği vereceğini ve Batman Petrolspor’a pilot takım olacağını söylemesi nispeten gönüllere su serpti.” dedi.

Yıllardır büyük paralar harcanıp Batman Petrolspor’a dışarıdan yapılan oyuncu transferlerinin başarı getirmediğini dile getiren ASMYD Batman Temsilcisi Abdurrahman Avşar, “Batman Petrolspor yıllardır büyük paralarla dışarıdan aldığı oyuncu transferlerinden bir türlü başarılı olamamıştır. Bunun en büyük nedeni ise yerli oyunculara daha fazla yönelmemesiydi kaldı ki şehirde pilot takımının olmayışı büyük bir eksiklikti. Her platformda Batman Petrolspor’a pilot fobisinin şart olduğunu dile getirmişimdir. Yakın zamanda sayın valimiz ve belediye Başkan vekilimiz Hulusi Şahin’in 1955 Batman Belediyespor takımına sahip çıkıp destek vereceğini söylemesi spor severler tarafından takdirle karşılandı. Hele ki Batman Petrolspor’a pilot takım olacağını dile getirmesi başta ben olmak üzere şehirde büyük bir heyecan oluşmasına neden oldu. Dolayısıyla bu kararın çok doğru ve isabetli olması aşikar. 1955 Batman Belediyespor’un yeni yönetiminin açıklanmasıyla beraber kulüp başkanı seçilen, şehirde sevilen spor adamı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğünde yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren ve şuanda Batman Belediyesi spor müdürü olarak göreve getirilen Burak Eren’in olması sevinçle karşılandı.” şeklinde konuştu.

Avşar konuşmasının sonunda şunları konuştu; “1955 Batman Belediyespor’un pilot olmasının en büyük avantajı yetiştirdiği oyuncuları Bölgesel Amatör Lig’de pişirip Batman Petrolspor’a hazır bir vaziyette kazandırmaktır. Kazanılan oyuncular ise Batman Petrolspor’da deneyimli teknik direktörler tarafından fiziksel ve mental olarak hazırlamak olacaktır. Dolayısıyla Batman adına güzel işlerin olacağını şimdiden hissediyorum. Beni en çok mutlu eden diğer husus ise pilot takımımız olan 1955 Batman Belediyespor ise şehrimizin yerel liginde mücadele eden futbolcuları bünyesine alacağı olacaktır. Başta sayın Valimiz Hulusi Şahin olmak üzere, bu kararda imzası olanlara teşekkürlerimi sunuyorum”

Kaynak: SPOR72