Batman Belediyesi  trafik ışıklarında Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında 'Maske Tak' uyarıları yerleştiriliyor.


'Maske tak' dönemi

Batman Belediyesi trafik lambalarında bulunan “Evde kal“ stickerlarını çıkartarak, yerine kırmızı ve mavi ışıklara "Maske Tak" stickerlarını yapıştırdı. 

Maskesiz  dışarı  çıkmayalım

Dünya'yı etkisi altına alan korona virüsü vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.  Batman'da  Korona virüse dikkat çekmek isteyen Batman Belediyesi ekipleri Korona virüsle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla trafik ışıklarıyla "MASKE TAK" çağrısında bulundu. Vatandaşların dikkatini çeken çağrı vatandaşların ilgi odağı oldu. Sürücüler yazının dikkatini çektiklerini ifade ederek vatandaşların zorunlu olarak maskesiz dışarıya çıkmamamız gerektiğini söyledi.

Cezası  900 lira

Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine talimat göndererek, 22 Haziran Pazartesi gününe kadar bu kuralı ihlal edenlerin uyarılıp bilgilendirilmesini, o tarihten itibaren de 900 lira idari para cezası uygulanmasını istemişti.

Haber: Alaetin Ersöz / Spor72