Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ülkemizde görüldüğü andan itibaren faaliyetleri askıya alınan iş yerleri arasında bulunan halı sahalar artık faaliyetlerine başlamak istemektedirler.

Bilindiği üzere Koronavirüs salgınından dolayı ülkemizde alınan tedbirler ve uygulanan kısıtlamalar 1 Haziran'dan itibaren minimum seviyeye çekilmiştir. İlk olarak berberler, kuaförler, AVM'ler faaliyetine başlamış, daha sonra ise lokantalar kahveler, cafeler, havuzlar, sahiller ve hatta plajlar gibi halka açık yerler vatandaşa hizmet vermeye başlamış olup, 1 Temmuz İtibariyle de Düğün salonları, internet cafeler ve PlayStationlar da hizmet vermeye başlayarak normalleşmenin büyük ayağı tamamlanmış olacaktır.
Hal böyle iken Batman'da halı sahaların faaliyetlerine izin verilmemesi, halı saha işletmelerini kara kara düşündürmektedir.
Bilindiği üzere yaklaşık 4 aydır Batman'daki tüm halı sahalar kapalıdır. Virüs nedeniyle kapatılan tüm iş yerlerinde olduğu gibi, bu süreçte biz de ekonomik olarak ciddi anlamda sıkıntılar yaşadık .Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla tüm ülkemizde 1 Haziranla birlikte gelen normalleşme sürecinden bizde faydalanmak istiyoruz.Profesyonel ligler başladı Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki spor kompleksleri faaliyetlerine başlamışken, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Van gibi Büyük şehirlerde bile halı sahalar faaliyetlerine başlamışken, ilimizde halı sahaların faaliyetlerinin tekrardan durdurulmasına doğrusu anlam veremedik. 1 Haziranda futbolseverlerle buluşmanın verdiği heyecan, Emniyet Müdürlüğünden gelen görevlilerin faaliyetlerimizi tekrardan durdurmaları ile kursağımızda kaldı. İlimizin ekonomik durumu göz önünde bulundurulduğunda, bir halı sahada işletmen ve çalışanlarla birlikte en az üç aile geçimini sağlamaktadır. Dört aydır kapalı olan halı sahalarımızın açılmasına ne zaman izin verileceğini merak ediyoruz. Sayın Devlet Büyüklerimizden bu olaya bir çözüm getirmesini ve çoğu ilde olduğu gibi Batmanda da halı sahaların açılmasını, bizim de faaliyetlerimizi sürdürmemize müsaade edilmesini talep ediyoruz.