2020 Yılında tüm Dünya'da yaşanan pandemi riskinden dolayı Batman Üniversitesi aldığı karar ile BESYO başvurularını Online olarak almaya başlamıştır.

Batman Üniversitesi BESYO özellikle bölgede en fazla tercih edilen BESYO'lar arasında yer almaktadır. 2019 Yılında 4048 kişinin yüzyüze başvuru yaptığı Batman BESYO bu yıl yaşanan Pandemi ve Bulaş riskinden dolayı kayıtlarını Online olarak yapma kararı almıştır.

Batman Üniversite tarafından alınan kararda son dönemde Pandemi artış hızıda etkili olmuştur. Batman BESYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi N.Muhammet ÇELİK; “Bizler için insan sağlığı herşeyden önce gelmektedir. Bizler elbette ki özel yetenek sınavı ile ve daha sportif öğrenci adaylarımızı almak isterdik ancak bu yıl Dünya'yı da etkileyen ve önlem almayanlar için ağır sonuçlar doğuran Pandemi Krizi nedeniyle sınav başvuralarının Online Yapılması kararını aldık. Üniversitemize ve okulumuza başvurmak isteyen adaylarımız www.batman.edu.tr adresindeki duyurular bölümünü takip ederek başvurularını yapabilirler. Başvurular 18-22 Ağustos arasında olacaktır” dedi.

Kaynak: SPOR72