Batman yerel ligde mücadele eden Sağlıkspor’da Bölgesel Amatör Lig (BAL) kurası heyecanı sardı.

Batman 1.Amatör Lig 2019-2020 futbol sezonunda B Grubu’nda mücadele eden Sağlıkspor müthiş bir grafik örneği sergiledi.

Oynadığı futbolla taraflı tarafsız tüm sporseverlerin beğenisini toplayan siyah beyazlı ekip, kendi grubunda lider gittiği anda bitime 2 hafta kala liderliği ve Play Of’u garantilemeyi başardı. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs (Covid-19) pandemi salgını nedeniyle ligler iptal edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen karar neticesinde Yerel Liglerin iptal edileceği ve oynanmayacağı yönünde oldu. Bu karar doğrultusunda 1.Amatör Lig B Grubunda liderliği garantileyen Sağlıkspor ile A Grubunu lider olarak garantileyen Batman 72 Belediyespor, TFF’nin verdiği karar doğrultusunda Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak için kurayla belli olacak.

Kuraya tabi olan ve Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak için %50 şansı Bulunan Batman Sağlıkspor kulüp başkanı Hakim Baktaş’ı oldukça mutlu edip heyecan sardı. Sağlıkspor, daha önceki sezonda Play Out maçında Gercüş Bağlarspor’a mağlup olup BAL’a çıkamamanın üzüntüsünü yaşamıştı.

Ama 2019-2020 futbol sezonu Batman Sağlıkspor için bambaşka oldu. Çıktığı 18 karşılaşmadan 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 41 puanla lider olarak garantilemeyi başarıp müthiş bir grafik çizen siyah beyazlılar, rakip fileleri 55 kez havalandırken kalesinde sadece 24 gol buldu.

Bölgesel Amatör Lig (BAL)’e Batman’ı temsil edecek olan bir takımın kurayla belirleneceğini belirten Sağlıkspor başkanı Hakim Baktaş şu ifadelere değindi, “Öncelikle 1.Amatör Lig B Grubunda ligi lider bitirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu başarıda en büyük payın sahibi çok değerli antrenörümüz Yahya Kayra’ya ayrıca teşekkür ediyorum, gerçekten de yoğun bir mesai harcayıp takımın başarılı olması için elinden gelenin en iyisin yaptı. Tüm dünyayı etkisine alan ve futbolu etkileyen Pandemi salgını nedeniyle ligler iptal edilip TFF tarafından oynanmama kararı alınmasını olumlu buldum. Alınan karar doğrultusunda her iki gurubun liderleri kurayla Bölgesel Amatör Lig biletini alacaktır. Diğer gurubun lideri Batman 72 Belediyespor ile kuraya tabi tutulduk. Öncelikle kurada hangi takımın çıkması benim için önemli değildir, önemli olan Batman futboludur. Biz veya Batman 72 Belediyespor çıktı hiç farketmez sonuçta her iki takım da Batman’ın güzide takımlarıdır. Hangisi olursa olsun Batman’ı en iyi temsil edeceğine inanıyorum. Bizim şansımız %50’dir farkındayım. Ama mutlaka bizim de bir planımız vardır. Kurada bizim çıkmamız takdirde Bölgesel Amatör Lig’de en iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Batman gençliği kazanacaktır. Orada mücadele ettiğimizde kadromuzda tamamen genç ve Batmanlı olacaktır. Bu gurur beni fazlasıyla mutlu ediyor. Tekrar ediyorum kurada biz veya Batman 72 Belediyespor çıktı farketmez sonuçta her iki takımda Batman’ın takımları dolayısıyla kazanan yine Batman olacaktır.” dedi.

Kaynak: SPOR72