Lige fırtına gibi başlayan Batman Petrolspor son yılların en başarılı sezonuna başlangıç yaptı. Kulüp Başkanı A.Vahap Akbaş, takımın son transferlerini ve takımla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Medya Spor72 gazetesinin bu haftaki röportaj konuğu Batman Petrolspor Kulüp Başkanı A.Vahap Akbaş oldu. Başkan Akbaş, son transferleri, takım içerisindeki durumu ve SMS kampanyası ile ilgili son durumu değerlendirdi. Transferin son gününde iki futbolcuyu kadrolarına aldıklarını belirten Başkan Akbaş, 25 kişilik bir kadro ile transfer sezonunu kapattıklarını ifade etti.

* Son transferler ile ilgili bilgi verir misiniz?

- Transferin son gününde 2 futbolcu ile anlaştık. Veysel ve Rıfat’ı kadroya dahil ettik. 25 kişilik bir kadro ile transfer sezonunu kapattık.

* 3 Haftada 3 galibiyet kazandınız bunu neye bağlıyorsunuz?

- Sezona iyi başlamak tabii ki güzel bir şey. Sezon başında yönetim ile birlikte öncelikle iyi bir teknik direktör ile anlaşma yapmak istedik. Özgür Vurur’u göreve getirdik ve onunla istişare ederek genç, dinamik ve mücadeleci bir kadroyu 25 günlük bir kısa süre içerisinde kurduk. Güzel bir arkadaşlık, aile ortamı oluşturduk. Gerek yönetimdeki arkadaşlar olsun, gerekse kulüpteki görev alan tüm arkadaşlar ile sıcak bir ortam oluşturuldu. Pandemiden dolayı kulüp içerisinde çok hassas davranarak giriş çıkışları kontrol altına aldık ve iyi bir birliktelik ortamı oluşturarak çift idmanlarla lige hazırlandık. İlk maçımızı deplasmanda oynayıp üç puanla dönünce moralli bir başlangıç oldu ve bu iç sahaya da yansıdı. Özgüven kazanan takım deplasmanda da mücadeleci bir oyun sergileyip üç puanı aldı ve 3. haftayı lider olarak tamamladık. Takım oluşturulduktan sonra zamanın kısıtlı olmasından dolayı kamp yapılamadı, hazırlık maçları oynanmadı. Lige böyle başlayan bir takım var ve lideriz şu anda. Yönetim olarak gururluyuz. Batman halkı da Petrolspor’a olan güvenini, inancını tekrar kazanmaya başladı. İnşallah daha güzel günler gelecek. Takımdan ümitliyim. Özgüveni olan, kendi içinde samimi, arkadaşça ve aile gibi bir ortam oluştu, ekibimiz istekli ve arzulu. Petrolspor layık olduğu yere geleceğine olan takımın inancı var.

* Teknik Direktör Özgür Vurur ile yaptığımız canlı yayında kulüpte gerçek bir aile ortamı oluşturduklarını söylemişti. Siz yönetim olarak bu ortama nasıl katılarda bulunuyorsunuz?

- Teknik direktör olarak Özgür Vurur’u tercih etmemizin sebeplerinden bir tanesi de kendisinin sporcularla sürekli birebir diyalog içerisinde olması, tesislerde beraber kalmasıdır. Bu birlikteliği sağlamak ona ve teknik heyete düşüyor. Yönetimdeki arkadaşlar ile beraber antrenmanlara gidiyoruz, zaman zaman kulüpte de futbolcular ile bir araya geliyoruz. Çok güzel bir birliktelik var. Ben başarının bundan kaynaklandığına inanıyorum.

* Taraftara bir mesajınız nedir?

Taraftarımıza ve halkımıza şunu söylemek istiyorum. Bir spor kulübü olduğu şehrin tanıtımında en önemli etkendir. Birçok amatör takımımız var ve istekli bir sporcu nesle sahibiz. Bunların içerisinde çok daha yetenekli oyuncular çıkabilir. Yönetim olarak biz de bunları takip ediyoruz ve kulüp olarak mutlaka takip etmeye devam edeceğiz. Alt yapıdan her sene iki veya üç futbolcu alıyoruz. Batman’daki her sporcu genç kardeşimizin hedefi Petrolspor’da oynamak olmalı.

* Batmanlı gençlere ne söylemek istersiniz?

- 1974’te amatör olarak top oynadığım zamanlarda hedefim hep Petrolspor’da oynamak olmuştu. İnanıyorum ki Batmanlı genç kardeşlerimiz çalışarak, kendilerini geliştirerek gösterir ve Petrolspor kadrosuna dahil olurlar.

* Federasyonun stadyumlara kapasitenin %10’u kadar seyirci alınması kararı var. Yönetim olarak ne düşünüyorsunuz?

- Bu konu basında yer aldı ama resmi olarak kulübe intikal eden bir karar yok. Yönetim olarak takımın iyi gittiği şu dönemde taraftarın gücünün takımla beraber sahada olmasını istiyoruz. Pandemiden dolayı seyirciler takımlardan uzak kalıyorlar, izleyemiyorlar. Taraftarımız ile kavuşup daha iyi neticeler almaya devam edip güzel bir birliktelik ortamı oluşmasını isteriz.

* SMS kampanyası ile ilgili durum ne aşamada?

- Sms bağış kampanyası ile basın sözcümüz Av. Orhan Güzel ilgileniyor. Pandemi sürecinden dolayı bunun tanıtımını da yapamadık. Aslında yönetim olarak Batman’daki idari amirlerle birlikte bir toplantı yapıp bunun tanıtımını gerçekleştirmeyi düşünüyorduk ama maalesef pandemi sürecinden dolayı bunu gerçekleştiremedik. Basın sözcümüz Orhan Güzel hem basında, hem de radyolarda kampanya ile ilgili tanıtımlar yaptı. En kısa zamanda tüm Batmanlıların bu kampanyayı görebileceği çalışmalar yapılacak. Kampanyaya katılımlar var ama şehrin bu kampanyaya yeterli desteği vermesini bekliyoruz. SMS kampanyasına katılım artar ve hemşerilerimiz PETROL yazıp 2272’ye bir sms atıp 10 TL karşılığında kulübe destek olurlarsa inanıyorum ki maddi olarak daha iyi duruma geliriz ve birkaç takviye ile kadroyu daha da güçlendirir ve en azından play-off oynarak bu kulübü daha iyi yerlere getirebiliriz.

* Spor72 olarak Batman’daki ilk ve tek spor gazetesini çıkarıyoruz. Görüşlerinizi alabilir miyiz?

- Batman’da böyle bir çalışmanın yapılması güzel. Sizlere başarılar diliyorum. Gerçekten sizin de kulübe katkılarınız oldu. Gerek yaptığınız röportajlar ile gerekse de canlı yayınlarda bizi taraftarlarımız ile buluşturdunuz. Size çok teşekkür ediyorum. Basına çok değer ve önem veriyoruz. Basın ile sürekli diyalog içerisinde Petrolspor’un daha iyi yerlere gelmesi ve Batman’ın tanıtımı için çaba sarf edeceğiz. Hayırlı olsun.

* Son olarak neler söylemek istersiniz?

- Şunu söylemek istiyorum. Şu anda kulübümüzün bu şekilde toparlanmasındaki en büyük rol sayın Valimiz Hulusi Şahin’indir. Sayın Valimizin kulübe çok büyük desteği olmuştur. Yönetimin oluşmasında sayın Valimiz Batmanlı iş adamlarını toplantıya davet edip kulüpte bir yönetim oluşturmak istedi ama kimse yönetime talip olmadı. Yurttaş’lar yönetimi üstlendiler fakat sonrasında bazı problemler olduğu için Valimiz kulübü tekrar devraldı ve kendisi çok kısıtlı bir zamanda yönetim oluşturdu.  Katkılarından dolayı sayın Valimiz Hulusi Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Teknik heyete ve futbolcularımıza güveniyorum. Halkımız ve taraftarımız da güvensin. Taraftarımızın bu kulübe sahip çıkması lazım. Kimi sevgisi, kimi sözleri ile maddi ve manevi destek olması gerekiyor. Petrolspor’a destek çıksınlar. Petrolspor bu şehrin takımıdır. Artık Petrolspor için birlik olma vaktidir. Size ve tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

Röportaj Abdurrahman AVŞAR