Batman'ın ilk spor gazetesi olarak bugün itibari ile yayın hayatına başladık. Batman ve bölge sporuna dair tüm içerikleri, sporun gelişimine katkıda bulunmayı, tesisleşme ve kurumsallaşmaya ön ayak olmayı amaç edinerek bu yola çıktık. 2016’dan bu yana dijital olarak bölgenin tüm spor haberlerini sizlere aktarmaya çalışan Spor72 olarak Batman Medya Gazetesi ile güçlerimizi birleştirdik. Batman’da spor dallarında hizmetlerini anlatmak ve daha geniş kitlelere duyurmak amacıyla yayımlama kararı verdiği Medya Spor72 Gazetesi’nin ilk sayısını çıkarttık. Medya Spor72 ekibi tarafından hazırlanan 4 sayfalık gazetenin ilk sayısı okuyucu ile buluştu. Geçmişten bugüne kadar habercilikte ve spor alanındaki deneyimimiz ile ilk sayımızla kamuoyunun karşısına çıkıyoruz.

Batman’ın ilk spor mecrası olan MEDYA SPOR72 GAZETESİ’nin yayın hayatına başlamasında emeği geçen, gücümüze güç katan Medya Gazetesi ve Medya Spor72 gazetemizin imtiyaz sahibi Ercan Arslan, Spor72 kurucularından kadim dostum Akif Altsoy ve gazetemizin haber müdürü İsmail İlik’e şükranlarımı sunuyorum.

Spor72 olarak özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki kulüplerimizin sesi olmak için yola çıktığımız medyamızın 4 yılını geride bıraktık. Bu yolda yapmış olduğumuz tüm hizmetleri genel yayın yönetmeni olarak, Haber Müdürlüğünü yapan Akif Altsoy olarak medyamızın ve bölgemizin sesi olan spiker Veysel Altsoy’a vermiş olduğu emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca buradan isimlerini açıklamadığım özellikle reji ekibimiz ve Spor72 mutfağında emek veren arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederim.

Spor72 olarak amacımız takımlarımızın sesi olup gençlerimize sporu sevdirmek, spora teşvik etmek, farkındalık yaratmak için bu yola çıktık. Yayın hayatımızda 4 yılımızı geride bırakarak çok yol kat ettik. Bu yolda yaptığımız tüm hizmetlerimize karşılık hiçbir zaman beklenti içinde olmadık ve beklenti arayışlarına girmedik, girmeyeceğiz. Spor72 olarak yaptığımız hizmetleri sporu, gençlerimizi ve halkımızı sevdiğimiz için spora teşvik ve farkındalık yaratmak için bu yola çıktık. Bizler spora neşre yeltenmemiz buna cesaretimiz belki bazılarınca hayretle değilse de taaccüble görülse sezadır. 

2016 Yılında “Batman’ın, bölgenin futbolu ve sporu” mottosu ile kurduğumuz spor72.com haber sayfası ve sosyal medya hesaplarıyla bölgenin ve Batman’ın en çok etkileşim alan spor ve futbol platformu olarak ortaya çıktık. Bölgenin ve Batman’ın spor, futbol gündemindeki gelişmeleri anbe an izleyicilerimize ve takipçilerimizle paylaştığımız Spor72’de en güncel spor haberlere, özel röportajlara, alt liglerde mücadele eden takımların maçlarının canlı yayınlarına, maç öncesi ve sonrası taraftardan alınan özel röportajlara ve analizlere erişebileceğiniz gibi, futbola dair aktüel bilgileri, yeni trendleri en güzel şekilde yakalayan içeriklerle spor kamuoyunun karşısına çıktık. Kısacası spora dair her şey bu adreste.

Bu bağlamda dijital ortamda yayın hayatını sürdürdüğümüz ve birçok başarılara imza attığımız Spor72 olarak, Batman’da spor gazetesi olarak büyük bir eksiklik olduğunu hissettik ve Batman Medya Gazetesi ile güçlerimizi birleştirerek “Medya Spor72” ismi ile Batman’ın ilk ve tek spor gazetesini kurmanın mutluluğunu yaşadık.

Amacımız, Batman’da tüm spor dallarında faaliyet gösteren bütün branşların gelişmelerini okuyucularımıza açık net bir şekilde kamuoyuna aktarmak.

Gazetemiz ile Batman’ın en büyük eksikliği olan tüm spor dallarındaki birimlerinin çalışmalarını detaylı bir şekilde halkımıza aktararak halkımızın ve spor kamuoyunun bizleri daha net bir şekilde tanımalarını sağlamayı ilke edindik.

Medya Spor72 gazetesinin ilk sayısını okuyucuyla, dijital ortamda devam ettiğimiz medyamızı spora dair gazeteye ilgi duyanlarla buluşturmayı amaçladık. Bunu yaparken transkripsiyon kurallarına pek fazla bağlı kalmadık. Genel haberlerden ziyade her kesimden spor olarak bir okuyucu kitlesine hitap etmek istiyoruz.

Batman ve ilçelerdeki sporseverleri, sporun her branşıyla buluşturacak olan Medya Spor72 Gazetesi spor haberlerini hafta da bir okurlarıyla paylaşacak. Gazetemiz yayın hayatına girmesiyle birlikte 'Batman Spor Basını' kavramı, basın yaşamında kendine yer edinmeye başlayacaktır. Zengin bir içeriğe sahip olacak olan gazete futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, kürek, karate, binicilik, bisiklet, jimnastik, eskrim, badminton, masa tenisi vb. farklı spor dalları hakkında haberler verirken sağlık, ahlak ve beden gelişimi açısından sporun önemini vurgulayan yazılar da yayımlanarak özellikle Batman’daki spor anlayışı kalitesini de bu sayede yükseltmeyi hedefliyoruz.