Üniversiteyi hazırlanan bir çocuğun ebeveynini.. Binbir emek ve umutla sınav gününü bekleyen.. Bu uğurda cebinden kısan, dolabından kısan, yemesinden içmesinden kısan.. Tek gayesi çocuğunun üniversiteye yerleşmesi olan bir ebeveyn..

Sınav sonuçları açıklandığında çocuğunun öğretmenlik kazandığını öğrendiğinde mutlu olmaz mı insan? Ya tıp fakültesini kazandığını duyduğunda çok daha fazla sevinmez mi ? Bir de bunun üstüne sıralamada ülke çapında başarılı olmuş ve ilk sıralardaysa bu çocuk tadından yenmez.. Daha fazla sevinir ebeveyn.

Peki çocuk ya hiç bir üniversiteyi kazanacak puanı alamamışsa ne olur? Elbette üzülür ebeveyn. Belki sitem eder veya bir sonraki yıl için umudunu diri tutup teşvik eder..

Ama sonuç ne olursa olsun o ebeveynin gözünde, yüreğinde sevgisi eksilmez çocuğun. Barışı sevinci artırır sevgiye etkisi olmaz.

Bu şekilde olmalı bizim Petrolspor sevgimiz. Play-Off’a kalırsa çok seviniriz. Hele ki direkt şampiyonluğu göğüsleyip lider olarak çıkarsa mutluluktan deliye döneriz belki. Peki ya başarısız olursa ? En kötü sevdamızdan vaz mı geçmeliyiz? Sevdamız o an biter mi ? Bitmeli mi ? ASLA !

Ne 3 maçlık seride değişir Petrolspor sevdası ne de alınan bir mağlubiyette.. Hep daha iyisi için yapmalıyız elimizden geleni. Asıl o zaman gelir kalıcı olan başarı. Sahip çıkarak, umudu büyüterek, emek vererek ve her zamankinden daha fazla çalışarak. Tribünde daha fazla destek olarak, yönetimde daha fazla kurumsallaşarak, sponsorlukta daha fazla gelir sağlayarak, antrenmanlarda daha çok çalışarak, basında daha çok gündemde tutarak..

Herkes üzerinde düşeni yapmalı. Herkes Batman gençlerini sokaktan yeşil sahalara çekerek, yeşil sahada daha fazla başarı elde etmek için çalışmalı..

Elbetteki tüm bunlar kenetlenerek olmalı. Karşılıklı diyaloğu geliştirerek, çözüm önerilerini masaya yatırıp, hep birlikte tartışıp doğru sonuca ulaşarak.

Herkes ortak bir zeminde buluşup kişisel çıkarını ayaklarının altına alıp Batman ve Batman Petrolspor menfaatleri uğruna mücadele etmeli ve enerjisini harcamalı.

Çünkü bizler için ne başka bir Batman ne de başka bir Batman Petrolspor mevcut.