Daha önce 2015 ve 2016 yıllarında iki defa Türkiye'yi bisikletiyle dolaşan Hasan Asilyürek, yaklaşık 5 yıl aradan sonra üçüncü kez Türkiye turuna çıkıyor.

Daha önce 2015 ve 2016 yıllarında iki defa Türkiye'yi bisikletiyle dolaşan Hasan Asilyürek, yaklaşık 5 yıl aradan sonra üçüncü kez Türkiye turuna çıkıyor.

3600 KİLOMETRE YOL ALDI

Batmanlı BESYO mezunu Hasan Asilyürek, 2015 yılında çıktığı ilk bisiklet turundaki amacının başta Filistin olmak üzere tüm Ortadoğu'daki savaşa dikkat çekmek ve İsrail ile Amerika gibi savaş yanlısı ülkeleri protesto etmek amacıyla Akdeniz ve Ege'de barış turuna çıkmıştı. Batman'dan başlayan ve Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Antalya, Muğla gibi illerden geçen ve 21 gün süren bu turunda bisikletiyle 1500 km yol giden Asilyürek, bir sonraki yıl ikinci turuna çıktı.  Batmanlı genç, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişimini ve başta Fethullahçı Terör Örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerini protesto etmek ve buna dikkat çekmek adına bu defa Batman, Bitlis, Muş, Bayburt, Trabzon, Ordu, Giresun, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerinden geçti. Asilyürek’in Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde son bulan yolculuğu yaklaşık 25 gün sürdü ve 2100  km yol gitti.

GENÇ YETENEKLER KEŞFEDİLMİYOR

Bu defa ki amacının Türkiye'de "Her Kademede Beden Eğitimi" amacıyla yola çıkacağını belirten Hasan Asilyürek, “Ülkemizdeki yeteneklerin erken keşfedilmesi, yeni Rıza Kayaalp'ler ve Taha Akgül'ler çıkması adına ve başta olimpiyatlarda olmak üzere tüm spor arenalarında "Ay Yıldızlı Bayrağımızın" dalgalanması ve hatta hiç inmemesi adına her kademeye yani okul öncesi (anasınıfı) ve ilkokuldaki beden eğitimi derslerine de kesinlikle alanında ve branşında uzman kişilerin girmesi gerekiyor. Böylece çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedebileceğiz. Bu elmastan değerli çocuklarımızın yeteneklerinin ve spor başarılarının yanında alanında ve branşında uzman kişilerin tecrübesi ve desteğiyle hem mental, hem psikolojik anlamda ve hemde gerek ahlak gerekse karekter olarakta sağlam kişilerin yetiştirilmesi adına şart.Aksi halde yıllardır olduğu gibi bundan sonrada birçok yeteğimizin okul öncesi ile ilkokul gibi kritik dönem olarak bilinen ve çok önemli bu zamanda keşfedilmeden heba olması ve bir elmastan kömüre dönüşeceğini üzülerek görmeye ve şahitlik etmeye devam edeceğiz. Bunun en acı örneklerinden biri ise herkesin bildiği ve en yakın zaman olarakta yaşadığımız son 10-15 yılda 83 milyonluk nüfusu bulunan ülkemizde A Milli Takımda sadece tek bir forvetin Burak Yılmaz çıktı. Diğer oyuncularımızında genelde (Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, Yunus Mallı, Zeki Çelik, Mert Müldür, Ahmet Kutucu, Nazım Sangare v.s.) gurbetçi olduğunu yani Türkiye dışındaki ülkelerde doğduklarını ve eğitim aldıklarını üzülerek görüyoruz. Bir diğeri atletizmde bayrağımızı dalgalarından yine bir başka ülkeden gelip Türkiye adına yarışan Azerbaycanlı "Ramil Guliyev", bir diğeri bayanlarda Etiyopya asıllı "Elvan Abeylegesse". Halterde bir zamanlar halterde birçok otoriteye göre tüm zamanların en iyi haltercisi olarak kabul edilen ve Bulgaristan'da doğup büyüyen daha sonra merhum "Turgut Özal" tarafından getirilen ve Türkiye adına yarışan cep herkülü lakabıyla bilinen merhum "Naim Süleymanoğlu" ve ne yazık ki Naim Süleymanoğlu'ndan sonra yaklaşık 25-30 yıldır bir başarımız yok. Peki AMA NEDEN? Ve bunlar sadece bir kaç örnek bunun gibi onlarca örnek verebiliriz...

Yani sözün özü HER KADEMEYE BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ ŞART

Çünkü günümüzde çocukların branşlaştırılması ve yeteneklerine göre yönlendirilmesi ve sınıflandırılması 3-4 yaşına kadar düşmüş durumda ve çocukların bu en kritik dönemlerinde kaybedilmemesi, heba edilmemesi adına #HERKADEMEDEBEDENEĞITIMI# sloganıyla 3. defa Türkiye bisiklet turuna çıkacağım” diye konuştu.

3. TUR HAZIRLIKLARINI BAŞLADI

3.Tur ile ilgili detayları da konuşan Hasan Asilyürek, şuana kadar 5'i bacaklarından olmak üzere 9 ameliyat geçirdiğini belirtti. Asilyürek, en son ameliyatını da 6 ay önce aynı anda iki dizinden olduğunu ve bir dizine platin takıldığını bir diğerinden ise ön çapraz bağ, did yan bağ ve menisküs ameliyatı olduğunu kaydetti. Yeni yeni antrenmalara başladığını ifade eden Asilyürek, “Tura çıkmadan evvel 3-4 ay daha kondisyon ve kuvvet çalışmaları yapacağım. Allah’ın izniyle hazır olduktan sonra yaklaşık 40-45 günlük bir tura çıkacağım ve bu defa Güneydoğu, Doğu Anadolu, Doğu, Orta, Batı Karedeniz, Marmama, Ege ve Akdeniz bölgelerinden geçeceğim. Bu tur boyunca hazırlıklarımı, antrenmalarımı, tur ile ilgili detayları ve tura çıktığım zamanki bilgileri, fotoğraf, video ve canlı yayınları "@1huzur.yolcusu"adlı Instagram hesabından yapacağım” dedi.

Haber: ALAETTİN ERSÖZ