2. Lig temsilcisi Amedspor Takımda sakatlıkları bulunan Bekir Sevgi, Mesut Can, Oğuzhan Öztürk, Recep Eren Karabacak ve Samet Katanalp ile ilgili sağlık durumlarıyla ilgili son durum aşağıda detaylı olarak açıklandı.

Bekir Sevgi:
Zonguldak Kömürspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan kalecinin yapılan tetkiklerinde sol diz ön çapraz bağlarında total rüptür (kopma) tespit edilmiş olup oyuncunun ameliyat olmasına karar verilmiştir. Sahalara dönüş tarihi ortalama 9-12 ay arasındadır.

Mesut Can:
Şanlıurfaspor maçı öncesi ter idmanında sakatlanmasının ardından 05.10.2020 tarihinde yapılan tetkiklerinde sağ quadratus femorise bağlı sol vastus laterelalis süperior ve sağ vastus intermedius kası orta kesimde 2’nci derece strain (kas yırtığı) saptanmıştır. Tedavisinin ardından 23.10.2020 tarihinde yapılan kontrol amaçlı MR incelemesinde sakatlanan adelelerde yırtığın tamamen geçtiği tespit edilmiş olup oyuncunun gerekli fizik kondisyon ve adele güçlendirme antrenmanlarına başlanmıştır. 2 hafta sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacak.

Oğuzhan Öztürk:
Uşakspor maçından sonra sol ayak başparmak distalinde darbeye bağlı ağrı ve yaygın ödem oluşmuş olup yapılan tetkikler sonucunda kemikte ödem tespit edilmiştir. Tedavi ile idmanlara devam ettiği için kısmi olarak düzelmişti. Zonguldak Kömürspor maçında aynı bölgeye aldığı darbe sonrası ağrı ve ödem nüksetmiş olup, oyuncuya istirahat ve tedavisine başlanmıştır. 1 hafta sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacak.

Recep Eren Karabacak:
Sağ diz menüsküste kısmi yırtık ve diz eklemleri arasında yaygın ödem mevcut olup düz koşulara başlamış durumda. 1-2 hafta sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacak.

Samet Katanalp:
Uşakspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan sporcumuza 12.10.2020 tarihinde yapılan tetkikler sonucunda sol uyluk iç adelesinde 2’nci derece strain (kas yırtığı) tespit edilmiş olup tedavisi sürmektedir. 1 hafta sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacak.

Oyuncuların tedavilerine devam edilmektedir.