Batman Petrolspor'umuz, ligin 11.haftasında deplasmanda Manisa'nın ilçe takımı Somaspor ile karşı karşıya geldi.

Zorlu bir karşılaşma olacağı çok açıktı. Gerek geçen haftadan iki cezalı önemli as oyuncumuzun yokluğu, gerekse de hafta içi Covid-19 testi pozitif çıkan futbolcumuz ile sakatlığı devam eden kanat oyuncumuz Hüseyin Çiray'ın olmayışı bizleri kadro zayıflığı açısından umutsuzluğa itmişti.

Maça bir gün kala Somaspor tarafından açıklanan üç futbolcusunun koronavirüslü çıktığı, bir futbolcusunun sakat, bir diğerinin de kart cezalısı olması nedeniyle takımımıza karşı oynayamayacak olması maçtan puan hissiyatımızı ve umudumuzu bir nebze olsun artırmıştı.

Gelelim karşılaşmaya…
Takımımız 4-2-3-1 düzeniyle sahaya çıktı. Elindeki en iyi kadroyu çıkartan Teknik Direktör Özgür Vurur, yedek kadrosunun zayıf ve dar oluşunun çaresizliğini adeta gözler önüne seriyordu.

Kontrolü maça başlayan takımımız, 15. dakikasında Berkant Şahin Kök'ün ceza alanı dışından sert ve düzgün vuruşunu Somaspor kalecisi Muharrem Tunay Meral, aynı güzellikte çıkarmayı başardı.

En ciddi ataklarımızdan biri, 24.dakikada kullandığımız korner atışıyla gerçekleştirdik. Sağ kanattan içeriye gelen topa Aykut Sevim, çok iyi yükseldi fakat; top çizgiden Somaspor savunması tarafından uzaklaştırıldı. Rakip takım kanattan ataklar ile gol bulmaya çalışırken, takımımız ise ayağa pas ve önde preslerle rakip takıma yüklenmeye odaklıydı. Baskımızı iyice hissetirdiğimiz anlardan maçın 30.dakikasında hızlı gelişen bir atakta, Serhat Özyılmaz ile bulduğumuz gol ile deplasmanda 0-1 öne geçtik.

Maçın 43.dakikasında kontratak ile sağ kanattan gelişen bir pozisyonda top ile buluşan golcü futbolcumuz Aykut Sevim, çaprazdan kaleye sert vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. İlk devre takımımız adına önemli bir andı. 2.golü bulabilirdik.

Karşılıklı ataklar sonucu devreye 0-1 galip girdik.

İkinci devre yine klasik bir Petrolspor izledik sahasına çekilmiş, oyunu ve skoru korumak isteyen bir hüviyete bürünmüş takım…

Somaspor takımı ikinci devreye hızlı ve tehlikeli başladı. Önemli oyuncularının eksikliği son vuruşlarında çok bariz ortadaydı. Özellikle sol kanattan atak üstüne ataklar gerçekleştirdi. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde sol kanatta kazanılan serbest vuruşta, arka kale direğinde Somaspor'lu forvet oyuncusu Umut Koray Öz ile rakip takım skoru eşitledi 1-1!

Yedek kulübesinde oyunu değiştirecek alternatif olmaması rakibinde iştahını iyice kabartmıştı.

?Maçın Kırılma Noktası
71.dakika bizim adımıza şans anıydı. Rakip takım oyuncusu kalecimiz Akın İsmail Köroğlu ile karşı karşıya kaldı. Akın'ın hamlesi ile yerde kalan Soma'lı oyuncun pozisyonunda maçın orta hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Kalecimiz Akın, kullanılan penaltıyı başarılı hamlesiyle kurtararak takımını adeta ipten aldı.

Rakip takım bu dakikadan sonra iyice gerildi ve oyun hakimiyetini kaybetti. Teknik Direktörümüz
Özgür Vurur, ilk hamlesini dakika 75'te iki kanat oyuncusu ile yaptı. Kontratak ile gol bulma eğiliminde olan teknik heyet risk alan ev sahibine karşı fırsat kovalamaya çalıştı. Savunma arkasına atılan toplarla galibiyet kovalayan Petrolspor'umuz, 85.dakikada Aykut Sevim ile önemli bir pozisyondan bir kez daha faydalanamayınca sahadan 1 puana razı oldu.

İlerleyen dakikalarda yapılan oyuncu değişiklikleri, skora etki etmeyince, lider ve namağlup takımdan deplasmanda alınan 1 puan ile takımımız sahadan kaçan penaltı ile mutlu ama kaçırdığı pozisyonlarla mutsuz ayrıldı.

Takımımız Çarşamba günü önce evinde Karşıyaka'yı sonra da hafta sonu Covid-19 testi pozitif çıkan ve TFF tarafından ertelen Arhavispor ile lig maçına çıkacak. Eksik oyuncularımızın da takıma dönmesiyle evimizde alınacak galibiyet ve ardında deplasmandan alınacak puan veya puanlar takımımıza ilaç gibi gelecek.