Artarak devam eden virüs vakaları nedeniyle Türkiye ve ilimizde ticaret endüstri sanat spor gibi birçok alan olumsuz olarak etkilenmiş ve çoğu aktivite durma noktasına gelmiştir. Koronavirus salgını milyonluk geliri olan profesyonel futbol kulüplerini ters köşeye yatırdı. Futbol oynamak için tüm zorlukları göğüslemeye çalışan amatör kulüplerde ise daha da güçlüklerle karşılaştı. Dünyanın dört bir yanına yayılan covid-19 salgını futbolun her kademesine doğrudan tesir etti.
Özelliklede amatör spor kulüplerin covid-19 salgınından olumsuz etkilenmemesi düşünülemezdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eylül ayında aldığı kararla amatör liglerdeki müsabakaları ileri bir tarihe ertelediğini bunun üzerine Türkiye genelinde yüzlerce amatör futbolcu "8 aydır açız” diyerek Türkiye Futbol Federasyonu almış olduğu kararı protesto ederek eylem yaptı. Müsabakaların biran önce oynanmasını talep etti. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarının sözünü verdi. Ancak şuana kadar amatör spor kulüpleri için bir karar çıkmış değil. İlimizde amatör spor kulüpleri sayısı 34 olup 50 antrenörlerimiz bu kulüplerde görev almaktadırlar. Pandemiden dolayı görev alan antrenörlerimizin tümü şuan çalışmaktadırlar. 8-9 Aydır maaş alamamaktadırlar. Buna rağmen çalışmalarına ara vermeden haftanın yedi günü tesislere giderek çalışan antrenörlerimiz var.
Bal liginde oynayan futbolcu kardeşlerim pandemiden dolayı ne antremanlara ne de maçlara çıkmamaktadırlar. Ailelerini geçindirmekle yükümlü olan futbolcu kardeşlerim gerçek meslekleri olan futbolun dışından çeşitli mesleklerde iş aramaya başlamışlardır. Batman Belediyesi daha önce amatör spor kulüplerine yapmış olduğu maddi yardım sorunlarının çözümüne yardımcı olduysa da pandemiden dolayı ikinci diliminde ödenme sözü verilmişti. Belediye yönetiminden zor günler geçiren amatör spor kulüplerine pandemiden dolayı verilen sözün ödenmesi, kulüplerimizin içinde bulundukları bu zor şartlarda bir nebzede olsa sorunlarını çözmüş olacağız. Pandemi süreci öncesinde sadece meraklısının ilgilendiği amatör futbol kulüplerinin tek derdi koronavirus salgını değil. Tabiki ülkede spor ve futbola dair hakim olan "gününü kurtarma"da kısa yoldan kâr elde etme "zihniyeti" amatör branşlarda çok daha yakıcı sonuçlara yol açıyor.