Batman Petrolspor, TFF 3.Lig 3.Grup 12.Hafta müsabakasında ligin iddialı ve güçlü takımlarından Karşıyaka’yı Batman Yeni Şehir Stadyumunda ağırladı. Öncelikle hayatını kaybeden Batman Petrolspor sevdalısı genç kardeşimiz Serkan Gezer’i rahmetle anıyor, Ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Son haftalarda oynadığı kötü ve ruhsuz futbolla taraftarı çileden çıkartan Petrolspor, geride kalan 11 maçın tam tersine en diri ve en iyi oyununu bizlere gösterdi. Bireysel anlamda tüm futbolcular büyük gayret ve karekter ortaya koydu. Petrolspor'da tek eksik goldü.

Maça hızlı ve gol pozisyonuyla başlayan takım, henüz maçın başlarında 4.dakikada Mesut Saray ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Orta sahada ayağa pas ve önde rakibe preslerle karşı kaleye yüklenmeye çalışan Petrolspor, Karşıyaka takımının ataklarını önlemeye çalıştı. Yine Mesut Saray ile 24.dakikada oluşan karambol bir pozisyonda gole bir kez daha yaklaştı. Olmadı!

Karşıyaka takımı savunması alan savunması ile oyunu geride kabul ederek, bulduğu topları kanada yollayıp, kontratak ile gol bulmaya arayışına girdi. Yaş ortalaması 23 olan Kırmızı-Yeşilli ekibin orta sahasında tek tecrübeli ismi aldığı topları ileriye doğru servis eden Mustafa Aşan’dı. Doğukan İnci ve Hakan Kuş tehlikeli ikiliye göz açtırmayan Kaptan Evren ve Kadir defansın sigortası gibiydiler. Dakikalar 30’u gösterdiğinde Karşıyaka ekibi gelişen ani bir atakta gole yaklaştı. Ortaya düşen karambol topu tecrübeli takım kaptanımız Evren Kilarci, topu uzaklaştırarak tehlikeyi savuşturdu.

Gol arayışını devam ettirme çabası içinde olan Petrolspor, maçın 40.dakikasında Emre Aydın ile sol kanattan yaklaşık 25 metreden kaleye doğru attığı şut kalecinin bakışları arasında üst direkten döndü. Devre bu şekilde golsüz tamamlandı

İkinci devrede Teknik Direktörümüz  Özgür Vurur, sarı kartlı oyuncusu Berkant Şahin Kök’ü ikinci devre başında hemen oyundan alması açıkça şaşırtıcıydı. Aldığı topları doğru kullanan, kreatif ve hızlı oyuncuyu erken çıkardığını düşünüyorum. Özgen Erdem hamlesi ile acaba sol kanatta etkisiz olan Emre Aydın’ı forvet arkası mı oynatacak diye merak ettim? Fakat ;Özgen Erdem’i 10 Numara pozisyonunda oynattı. Bir yaratıcı etkisi olmadığı kanaatindeyim (!)

Haftalardır yazıp çiziyoruz Emre Aydın kanat oyuncusu değil diye...Uzun lafın kısası vardır hocanın bildiği diyerek, maça dönelim. İlk devre prese fazla dayanamayan Karşıyaka oyundan iyice düştü. İkinci devre maçın tek hakimi Petrolspordu. Sağlı- sollu ataklarla gol için iyice yüklenen takım, son vuruşlardaki kötü vuruşları ve maçın belki de en iyi ismi kaleci Erdoğan Açar’ı bir türlü geçemiyordu. 68.dakika yine önüne düşen topta müsait pozisyonda tecrübeli oyuncunuz Mesut Saray ile mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Maçın son 15 dakikası hocadan iki hamle daha geldi. Dar kadrosu olan Petrolspor, çokta fazla hamlesi bulunmuyordu. Ön liberoda çok koşan ve iyi mücadele eden Burak Özsoy ile sağ kanatta oynayan ileriye top taşıyan Serhat Özyılmaz oyundan alındı.

Yerlerine genç isimler girdi. Rıfat Can Aslan ile Okan Toprak oyuna dahil oldu. Doldur boşalta dönen maçta rakibi kalesine hapseden Petrolspor. 85.dakika sağ kanattan havadan gelen ortaya yerden sert kafa vuruşu ile vuran Rıfat Can, kalecinin adeta yerinde uzamasıyla yüzde yüzlük golü çıkardı. Olmayınca, Olmuyor (!) Buna tamamen Karşıyaka adına şans, bizim adımıza şansızlık diyorum.

Karşıyaka takımının ikinci yarı geldiği tek ve en tehlikeli atağında 88.dakikada kaleci Akın İsmail Köroğlu tabiri caizse adeta Petrolspor’u kurtaran isim oldu. Uzatmalarda da girişimler sonuçsuz kalınca maç başladı gibi golsüz bitti. Maçın hakemlerini adaletli futbol yönetimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Karşıyaka takımını da sahamıza gelen diğer takımlar gibi süre çalma, oyunu çirkinleştirmeye gitmedikleri için bir sporsever olarak kutluyorum.

Kısacası; Petrolspor bizlere maçın büyük bölümünde güzel futbol ve takım oyunu izlettirdi.  Devre arasına kadar toplayabildiğimiz kadar puanlar  toplayıp devre arası yapılacak doğru takviyelerle takım çok daha iyi başarılar elde edeceğini düşünüyorum. Bulunduğumuz konum, aldığımız kötü sonuçlar şehrimize yakışmıyor.

Ertelenen lig maçımız olan Arhavispor maçında bizim 5 haftadır hasret kaldığımız galibiyeti alıp şeytanın bacağını kırmalıyız. 7.haftadır ligde kazanamayan, gol atamayan Arhavispor karşılaşmasında ciddiyeti ve konsantreyi elden bırakmadan, mutlak galibiyet parolası ile gidilmeli. Böyle maçlar ligdeki planlarınızı ve konumunuzu büyük ölçüde belirler. Sakatlığı süren Hüseyin Çiray’ın katılımıyla takımın güzel sonuçla Artvin’den Batman’a mutlu döneceğine inanıyorum.

 ? Sağlıcakla ve mutlu kalın!