Covid-19 testi pozitif çıkan ve uzun süreden beri Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören gazeteci Akif Çelik hayatını kaybetti.

Medya Spor72 Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Avşar, Anadolu Spor Medyası ve Yazarlar Derneği Genel Başkanı, Küresel Gazeteciler Konseyi üyesi, Malatyalı gazeteci Akif Çelik’i ''dürüst, kararlı, cana yakın, güler yüzlü, yapıcı ve üstün karakterli kişiliğiyle yakından tanıdığını'' belirterek, Çelik’in, Malatya’ya ve özellikle ASMYD genel başkanlığını yürüterek Türk futbolunda kısa zamanda önemli gelişmelere imza attığını ifade etti.

Çelik’in vefatını sabah saatlerinde gazetemiz imtiyaz sahibi Ercan Arslan’ın sosyal medya paylaşımıyla öğrendiğini belirten Avşar, mesajında şunları kaydetti: ''Malatya’ya ve Türk futboluna büyük hizmetlerde bulunan özellikle Anadolu’da sosyal sorumluluk projeleriyle Akif Çelik’in çok daha büyük katkılar beklendiği bir dönemde vefatı, Türk sporu için büyük bir kayıp olmuştur. Dürüst, kararlı, cana yakın, yapıcı ve üstün karakterli kişiliğiyle yakından tanıdığım aynı zamanda Batman temsilcisi olduğum ASMYD Genel Başkanı Akif Çelik, Malatya’da ve Anadolu’da kısa zamanda önemli gelişmelere imza atmıştır. Gazeteci Akif Çelik, bu yönüyle de unutulmayacak. Her zaman sevgi, saygı ve minnetle anılacaktır. Çelik, Anadolu Spor Medyası ve Yazarlar Derneği heyecanı, inancı ve kararlılığıyla büyük destek vererek, bu önemli başarıya ulaşmamıza büyük katkıda bulunmuştur. Akif Çelik’e Allah'tan rahmet diliyor; ailesine, çalışma arkadaşlarına, milletimize ve spor camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum.''