2,5 Yıl önce Kick Boksa başlayan Güneş, kısa sürede Türkiye şampiyonasında ikinciliği elde etti.

Batman'da küçük yaşta babası tarafından spora kaydedilen ve kendisine eğitim veren Kick Boks ve Boks Antrenörü Habip Çelik tarafından keşfedilen, ardından çok çalışıp kendini geliştiren 18 yaşındaki Abdullah Güneş, Kick Boks Türkiye Şampiyonasında ikinciliği elde etti.

Abdullah Güneş, Medya Spor72 Gazetesi Yazı İşleri Müdürüne yaptığı açıklamada, yaklaşık 2-3 yıl önce babasının desteğiyle spora başladığını söyledi. Türkiye 2.’ncisi başarısını gösteren Kick boksçu Abdullah Güneş, başarının sırlarını Medya Spor72’ye anlattı. 

Kick Boks ve Boks Antrenörü Habip Çelik’te Batman’da spor potansiyelinin yüksek olduğunu ve keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce gencin bulunduğunu söyledi.

Öncelikle sizi tanıyayım Abdullah Güneş kimdir?
Ben aslen Batmanlıyım. 18 Yaşındayım. Öğrenimimi Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Şu anda Kick boks, boks ve tekvando sporuyla ilgilememekteyim. Yaklaşık 3 senedir kick boks, branşı ile ilgilenmekteyim. Bunun dışında evde vakit geçiriyorum ve ders çalışıyorum malum pandemiden dolayı fazla bir etkinlik yapamıyorum.

Spora ne zaman başladınız?
Spora 2,5 yıl önce başladım. Ben aslında fitnes sporu istiyordum, fakat babam beni Kick boks sporuna yazdırdı ve o zamanda başladım. İlk üç ay istemezsem de yapmaya devam ettim ve gün geçtikçe sevmeye başladım. Kick boksu devam ettikten sonra kendimi geliştirmeye başladım antrenörüm yardımıyla da daha iyi noktaya geldim ve halen devam ediyorum.

Kick boksa ilk başladığınız dönem nelerle karşılaştınız?
Başladığımda zevkli değildi anlam veremiyordum. Fakat daha sonra çok sevdim. Eğitimi küçük yaşlarda almaya başlamak iyidir, o zaman çok zorluk çekmezsiniz. Ben de çok zorluk çekmedim. Küçük yaşta ringlere çıkmaya başladım o bambaşka bir heyecandı. Bir de özel yaşantımda sporcu disiplini ve sporcu ahlakı ile ve başarının da gelmesi ile birlikte çevremde örnek ve sevilen bir kişi olmanın her zaman gururunu yaşadım.

Kick boks nasıl bir disiplin gerektiriyor? Antrenman rutininizi anlatır mısınız?
Kick boks sıkı bir çalışma gerektiriyor. Ben haftanın 3 günü spor salonunda 4 günü ise koşu yaparak evde çalışarak antrenman yapıyorum. Düzenli ve azimli çalışarak sürekli yeni teknikler deneyerek ve yaptığınız işin temelinin sevgi ve fedakârlık ile birleşince başarının geldiğini görmenin tabiki sevincini ve gururunu yaşıyorsunuz. 

Maça çıkarken nasıl konsantre oluyor ve maç sırasında ne hissediyorsunuz?
Yaptığım antrenmanlara ve verdiğim emekleri düşünerek kazanabileceğimi düşünerek konsantre oluyorum. Maça hazırlanırken haliyle çok yoğun antrenmanlar yaptım. Psikolojik olarak kendimi hep iyi hissetmeye çalıştım. Ringe çıkarken de kazanmaya odaklanıyorum. Bana destek verenler beni mutlu ediyor. Tabii Türkiye 2.’ncisi olmak ve bunu sürdürme azmi de beni motive ediyor.

Kick boksçu olmanın en büyük zorlukları nedir?
Ringte olabilecek sakatlık ve görülebilecek zarardan başka hiçbir zorluğu yoktur. Acı çekersin, sürekli antrenman yaparsın. Ama bu sporu seviyorsan zorluklarında katlanacaksın. Ben de çok seviyorum.

Türkiye 2.’ncisi oldunuz bununla ilgili duygularınızı paylaşır mısınız?
Türkiye 2.’ncisi olduğumda mutlu olmuştum. Emeklerimin karşılığını aldığım için ve ailemin benimle duyduğu gururda beni mutlu etmişti.

İdol olarak gördüğünüz örnek aldığınız bir sporcu var mı?
Mike Tyson. Her zaman örnek almışımdır. Genç yaşta başlayıp büyük dereceler elde etmiş ve yenilmesi zor olanları kolay yendiği için.

Sizce Batman’da gençlerin kick boksa ve diğer mücadele sporlarına ilgisi teşvik ediliyor mu yeterince?
Yeterince teşvik edildiğini sanmıyorum. Çünkü tüm spor branşlarında mutlaka başarılı sporcular vardır. Ama maalesef Batman’da futbol dışında diğer spor dallarına pek ilgi görülmüyor. Şampiyon olan sporcular basın aracılığıyla servis edildiği vakit o zaman teşvikte artacaktır. Bundan dolayı sizin spor gazeteniz kurulduğu zaman açıkçası mutlu oldum. Özellikle tüm branşlara önem vermeniz o dallardaki derece yapmış sporcuların gazetenizde yer alması ayrı bir heyecan katarken birde o sporcuyu daha çok motive ediyordur.

Kick boksa ilgi duyanlara tavsiyeleriniz nedir?
Kick boksu seçecekseniz dayanıklı ve zeki olmalısınız. Bir de çok çalışın ve asla pes etmeyip şımarmayın. Her zaman bir hedefiniz olsun o hedefe gitmek içinde sabırla ve azimle çalışmanız gerekir. Aslında sporun geneli güzeldir. Sadece hedefinize odaklanın ve kendinize öz güveniniz olsun. İlk başlarda bende sevmezdim ama bu sporu yaptıkça sevmeye başladım. Önüme hedef koydum ilk etapta Türkiye 2.’si oldum. Ama bununla sınırlı kalmayacağım çok çalışıp daha büyük dereceler elde etmek istiyorum. Dolayısıyla bu sporu herkes yapabilir yeter ki azminiz olsun.

Bundan sonraki hedefleriniz neler?
Öncelikli hedefim ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, her ülkede ve her platformda ülkemizin şanlı bayrağını göndere çekmek. Birde hedefimin arasında yer alan Türkiye 1.’nciliği, ardından Avrupa ve Dünya şampiyonluğu. Aynı zamanda ringde gidilebilecek en son noktaya kadar gitmek, yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum. Bu amaç doğrultusunda antrenörümüz önderliğinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hedefim her zaman daha iyisini başarmak olacaktır.

Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz?
Öncelikle benimle röportaj gerçekleştirdiğin için ve değerli vaktini ayırdığın için sana ve gazete çalınanlarına teşekkür ederim. En başta benim spor yapmamı teşvik eden ve başarılı olmamda payı olan babama ve bu spor dalında bana büyük emekler veren, bu seviyeye getiren Habip Çelik hocama ve Kick Boks Federasyonu Başkanına bana müsabakalarda destek çıktığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Daha dinç daha sağlıklı bir vücut, daha iyi bir hayat için sizde spor yapın. Hangi spor dalı olursa olsun fark etmez mutlaka spor yapın bu son derece iyidir. Yaptığınız spor dalı hangisi olursa olsun mutlaka bir hedefiniz olmalı. Kendinizi geliştirin. Kötü alışkanlıklardan uzak durun. Spor vücuda da iyi geliyor bunu yaparken daima fitsiniz. Spor yapmanın zaten büyük yararları vardır. Gerçekten de spor yapmanın yaşı yoktur, her kesim dilediği branşta spor yapabilir yeter ki azimli olun. Bol bol kitap okuyun vaktinizi boşa harcamayın.

Röportaj: Abdurrahman AVŞAR