TFF 3. Lig 1. grupta karşılaşmaya lider olarak çıkan Diyarbekirspor, sahasında konuk ettiği Arnavutköy Belediyespor’a karşı 9 kişi tamamladığı maçta 3-2 mağlup oldu.

Maça tutuk başlayan Diyarbekirspor takımı maça bir türlü hareketlilik veremedi. Konuk takım az ve öz kontrollü geldiği oyunun 25. dakikasında bulduğu golle 1-0 öne geçti. Başka ciddi atakların olmadığı orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta devre tek golle bitti.

İkinci devre gol için yüklenen, ev sahibi ekip 49. dakikada Mehmet Fuat Gölbaşı ile 1-1’lik eşitliği sağladı. 47 ve 53. dakikalarda gördüğü çift sarı kart ile oyundan ihraç edilen Ethem Pülgir, takımını 1 kişi eksik bıraktı. 68. Dakikada penaltıdan Umut Aydın attığı golle tekrar takımını öne geçirdi. Golün şokunu üzerinden atamayan Diyarbekirspor 3 dakika sonra bir gol daha yedi. Konuk ekip Mustafa Acun ile farkı 2’ye çıkarttı: 3-1.

Maçın sonlarına doğru iyice risk alan ev sahibi takım, 90+2’de golcüsü Ömer Faruk Ermeç’in doğrudan kırmızı kart ile atılması nedeniyle maçta 9 kişi kaldı. Maçın son dakikalarında 90+5’te Mustafa Pınar’ın attığı gol farkı 1’e indirdi. Maç konuk takımın 3-2’lik galibiyeti ile sona erdi. Bu sonuçla Diyarbekirspor ligde liderliğini Bucaspor’a verdi. Ligde 33 puanla ikinci sıraya geriledi.

Kaynak: SPOR72