TFF 2. Lig Kırmızı grupta 17. hafta karşılaşmasında Vanspor FK, sahasında ağırladığı GMG Kastamonuspor takımına 2-1 mağlup oldu.

Ligin alt sıralarında yer alan GMG Kastamonuspor, zirve hesabı yapan Vanspor FK karşılaşmasında ilk yarı çokta istenen düzeyde başlamadı. İki takımın ciddi gol girişimleri olmadı devre 0-0 sona erdi.

İkinci devre iki takım açık oyun ile başlayınca, gollerde gelmeye başladı. Önce GMG Kastamonuspor takımından Harun Aydın, 49. dakikada golü buldu: 0-1. Ardından 53’te, Vanspor FK’den Yakup Demir attığı golle cevap verdi: 1-1

Maçın son bölümlerinde istediği tarz futbolu ortaya koyamayan Vanspor FK, rakip takıma direnmekte zorlandı. Maçın 85. dakikasında Metincan Cici ile bir kez daha öne geçen konuk takım, bu golle sahadan 2-1’lik kritik bir galibiyet alarak ayrıldı. Bu sonuçla ligde 8 maç aradan sonra mağlup olarak yenilmezlik serisi son bulmuş oldu.

Vanspor FK, 18. hafta maçında deplasmanda Karatay Termal 1922 Konyaspor’a 30 Aralık Saat 13.00’da, Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumunda konuk olacak. Ligde 2. sırada bulunan Vanspor’un, 34 puanı bulunuyor.

Kaynak: SPOR72