Dinamik, esnek, çeşitli ve aktif ve hücum futbolu "Girişimci, değişken, istikrarlı ve verimli” anahtar terimleri oyun anlayışını özetlemektedir. Bu prensipler her yaş kategorisinde hem antrenörler hem de oyuncular topa sahipken veya top rakipteyken uygulamalıdır. Oyun anlayışının ana kuralları oyun içerisindeki her hareket (ofansif veya defansif) çeşitliliğini özetlemektedir. Daha başarılı olabilmek için ofansif prensiplerde özellikle hücumda çeşitlilik ve verimlilik hücum anlayışının ilkelerini şöyle sıralayabiliriz.

1- Süreklilik: Daha iyi top tekniği sayesinde topa sahip olarak sürekli gol atabilmek.

2- Ofansif düşünce: Gol atmada başarılı olabilmek için ofansif düşünce ile hedefe yönelmek.

3-Rakipe yakın-pas alabilir pozisyonda olmak: Toplu ve topsuz pas alabilecek pozisyonda ol veya tek hamlede ulaşılabilecek pozisyonda ol,

4-Derinlik ve genişlik: Alanı mümkün olduğunca derinlemesine ve gerektiği kadar enlemesine paylaşmamız.

5- Boş alanlar: Rakip oyuncuların arasındaki boş alanları görerek kullanmamız.

6- Garanti ve sert paslar: Mümkün olduğu kadar garanti ve gerektiği kadar sertlikte paslaşmak. Ofansif konseptin temeli baskı altında dahi üstün futbol kalitesi ve özellikle pozisyonun özelliğine-tekniğine sahip olmaktır. Hedef: kompakt organize rakiplere karşı uygun çözüm yollarına sahip olmaktır. Burada her antrenör ana hedef doğrultusunda kendi çözüm yolları üretmelidir. Ne kadar hızlı veya hangi çözüm yollarını uygulamak istediğine karar vermelidir. Çünkü takımın en güncel durumunu en iyi bilen antrenörlerdir. Asıl önemli olan oyun felsefesi ve yol haritanıza sadık kalarak yolunuzu kaybetmemektir.