Haftalardır galibiyete hasret kalan Batman Petrolspor, bizleri yine üzdü. Şaşırtmadı(!) Mevcut kadro kalitesizliği ve üstüne bir de son vuruşlardaki beceriksizliği de eklenince galibiyet bir türlü gelmiyor.

Geçtiğimiz hafta sahasında akıl almaz goller kaçıran takım, bu hafta oynadığı Altındağspor karşılaşmasında da pozisyon zenginliği neredeyse hiç yoktu. Net bir gol girişimi yapamadı.

Maça savunmasız çıkan Batman Petrolspor, iki cezalı as oyuncusu Kadir Bilimler ve takım kaptanı Evren Kilarci’nın yanı sıra son antrenmanda adale sakatlığı yaşayan Emre Kars ile genç savunmacısı Hüseyin Ergenç’in kadroda yer almadığı zorlu Ankara deplasmanında puan ile ayrılması iyice zorlaşmıştı. Savunma bölgesine hocanın yapacağı bir şey yoktu. Elinde bir tane savunma kalmamıştı. Gelelim maça. Geçtiğimiz hafta net goller ve penaltı kaçıran golcüsü Aykut Sevim’i yedeğe çeken Teknik Direktör Özgür Vurur, oyuncuya mı ceza verdi, yoksa yönetime mi mesaj verdi? Bunu siz değerli okuyucularımın yorumuna bırakıyorum.

Haftalardır uyarmamıza ve öneri sunmamıza rağmen ısrarla Emre Aydın’ı sol kanada adeta kilitleyen teknik heyet, orta sahadaki üretkenlik ve hücum aksiyonlarını da azaltıyor. Sezon başından beri görüyoruz Emre Aydın, kanat oyuncusu değil, kanat oyuncusunun hiçbir özelliği taşıyamıyor. Bal yapmayan arı misali... Emre’nin mevkisi merkez orta saha ve forvet arkası diğer futbol terimiyle söyleyecek olursak; 8 veya 10 numara!

Gelelim maçın genel değerlendirmesine. Maça denk ve orta saha mücadelesi şeklinde pozisyonsuz, yana ve geriye paslarla geçen bir devre izledik. İkinci devre kozlarını kullanmakta geç kalan Özgür Vurur, 67’de Aykut, Berkan, Hüseyin gibi üç önemli oyuncusunu sahaya alarak takıma bir güç vermeye çalıştı. Kazanmak isteyen bir hocanın oyunu iyi okuması gerekirdi. Hamleleri geç oldu. İkinci devre 71. dakikada 30 metreden frikikten yenilen gol 1 puanlık umudumuzu bitiren an oldu. Son dakika yediğimiz 2. gol de maçın skorunu belirledi.

Savunma anlayışı ve beklerin her hafta değiştiği bir takımdan ekstra bir oyun ve güzel sonuç beklemek yanlış olur. Skor istikrarsızlığının özeti takımın hala bir sistemi ve ideal 11’i yok. Her hafta 3-5 oyuncu ceza ve sakatlık harici değişmez.

Kimse kusura bakmasın, hiçbir profesyonel geçmişi olmayan, 19 yaşındaki bir bek oyuncusu Muhammed Ali Kol’un bu takım için ideal bir bek olduğunu düşlemek ancak hayalden öte olur. Mesut Saray ise sanki veteran takımda oynuyor gibi sahada adı var kendi yok tarzında bir oyun ortaya koyuyor. Kariyerli bir oyuncuya bu futbol yakışmıyor. Takıma katkı anlamında hiçbir faydasını göremiyoruz. Serhat Özyılmaz, bu takımda forvet oyuncusu olarak oynatmak başlı başına saçmalık. Serhat’ın rakip defansı rahatsız edecek bir oyununu, duran toplarda bir hareketliliğini diğer maçlarda olduğu gibi bu maçta da göremedik. Bu takımın tek santraforu Aykut Sevim’dir. Koskoca devre tek golcü ile bitmez derken isyanımız, haykırışımız bundandı. Bu konuda yönetimi şiddetle eleştirmiştim. Yinelemek istiyorum.

Devrenin son maçı Osmaniyespor ile Çarşamba günü evimizde karşı karşıya geleceğiz. Bize yıllardır hep ters gelen bir takıma karşı kazanmamız şart. Tabiri caizse 6 puanlık bir maç. Bu karşılaşma hem hoca hem de bazı futbolcular için çok önemli bir sınav olacak. Kazanmaktan başka bir sonuç kabul edilemez. Bahaneniz yok Özgür hoca bu maçı almalısınız.

Takımın ideale yakın kadro ile çıkacağı karşılaşmada sonuca erken gitmesi ve son maçında sahada galibiyet ile ayrılmasını umuyorum.