Merhabalar, yoğunluktan ve yaptığımız hizmetlerden ötürü köşe yazılarıma biraz olsun ara vermiştim. Malum bilindiği üzere hem memlekete hem de komşu illerdeki kulüplerimiz için çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmaları yaparken de keyif aldığımızı söyleyebilirim. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; Spor72 dijital olarak yayın hayatımızı sürdürürken de yakın zamanda kurduğumuz Medya Spor72 gazetemiz her geçen gün okuyucularımız tarafından büyük bir ilgiyle okunmaktadır. Yaklaşık 5 senedir dijital olarak yayın hayatını sürdürdüğümüz Spor72, sporda bölgenin en çok etkileşim alması beni son derece gururlandırıp, gazetecilik mesleğimde daha çok proje konusunda fikirler üretmeme vesile oluyor. Neden derseniz? Batman’da dijitalleşme konusunda her kesime ilham olmamız ve yol gösterici bir jenerasyona ulaşmamız gururlandırıyor açıkçası.

Gazetemize gelince…

Medya Spor72 Gazetesi olarak şu ana kadar 13.’cü sayımıza ulaşmanın haklı sevincini yaşıyoruz. Çünkü, Batman’ın ilk ve tek spor gazetesini kurup kısa bir zaman dilimi içerisinde her kesim tarafından takdir edilip ilginin artması heyecanımızı arttırıyor.

Gazetemizde öyle sadece futbola yer vermiyoruz, hemen-hemen tüm spor branşlarını servis etmemizin yanı sıra; Dünya’da ve Türkiye’de derece yapmış Batmanlı sporcularımızın başarı hikayelerini geniş kapsamlı bir şekilde servis ediyoruz. En önemlisi nedir biliyor musunuz? Hemen anlatayım.

Batman’da genç başarılı derece yapmış o kadar cevherlerimiz var ki, kimse farkında değildi ta ki Medya Spor72 Gazetesi imdada yetişene kadar. Biraz ironi oldu ama haksız da değilim. Defaten bunu dile getirecek olursam; Sporcularla yaptığım röportajlarda kendilerinin dert yandığı ortak bir yanları vardır. Hemen hemen hepsinin üzüldüğü nokta, şu ana kadar kendi branşlarında derece yapmalarının medyada olan ilgisizliği ve hiçbir gazetenin kendilerini tanıtmayıp servis etmemesi. İşte Medya Spor72 Gazetesi tamda bunun için hayata geçildi. Neden imdata yetişti derseniz, anlatayım o zaman. Şimdi bir isim vereceğim önceden tanımadığınız ama kendisiyle röportaj aldıktan sonra ulusal basında çıkan Muay Thai Türkiye Şampiyonu, Batmanlı milli sporcu Ahmet Ertekin kardeşimden söz ediyorum. Gazetemizin 8. sayısında geniş kapsamlı bir şekilde yer verdiğimiz “Azmin Şampiyonluk Öyküsü” başlıklı röportajı büyük bir ses getirdi. Bu kardeşimizle nasıl tanıştım ondan biraz söz etmek istiyorum. Bir mekânda arkadaşımla oturmuştum. Başka bir arkadaşım yanıma yaklaştı. Kendisi sağ olsun gazetemizi beğenerek okuduğunu dile getirdi. Bana döndü ve dedi ki “Abdurrahman, her hafta tüm spor branşlarda derece yapmış sporcuları gazetenizde büyük bir keyifle okuyorum. Ama senden bir ricam var.” Ben de dedim ki, söyle bakalım nedir rica. O da “Muay Thai’da Türkiye şampiyonu olmuş bir arkadaşım var. Ama kimse bunu tanımıyor ve bu dereceyi yaptığının farkında değil kimse. Kendisinin maddi durumu da düşük herhangi bir kuruma da bağlı değil. Ona yardımcı olursan çok mutlu olurum” dedi. Bende büyük bir heyecanla tamam deyip kendisiyle iletişime geçtim. O isimde Ahmet Ertekin’di. “Abi dedi, ben milli sporcuyum. Türkiye Şampiyonu oldum. Pandemi geçerse eğer dünya şampiyonasına hazırlanacağım. Ama herhangi bir kuruma bağlı değilim. Maddi imkanımda yok. Kimsenin desteği de yok. Bana bu konuda yardımcı olursanız, en azından birileri çıkıp belki elimden tutacaktır” Ben ise kendisine tanıtım konusunda bir gazeteci olarak ne gerekirse yapacağım dedim. Sonrası malumunuz röportajda okumuşsunuzdur, başarı ve hayat hikayesini. Röportaj yayımlandıktan sonra büyük bir ilgiyle karşılanıp ulusal haberlerde çıkması beni o kadar çok mutlu etti ki anlatamam sizlere. Neden bu örneği verdiğimi söyleyecek olursam; Gazetemizin, başarılı sporcu kardeşlerimize, ön ayak olması ve tanıtımında büyük bir rol oynaması hedeflediğimiz yolda emin adımlarla ilerlediğimizin kanıtı da oldu.

Dijitalde ve kurumsallaşmada profesyonelliğimiz nispeten göz önünde olduğu tartışılamaz. Ama kendi memleketimizde spor alanında görsel medyanın eksikliğini hissedip, kendi ekipteki arkadaşlarımla ve tecrübelerimize dayanarak gözümüzü kırpmadan çıkaralım dedik. Tabii bunu yaparken de her platformlarda söylediğim gibi maddiyata bakmaksızın tamamen memleketimize hizmet etmeyi misyon haline getirmeyi hedefledik.

Futbol, tüm dünyaya yayılmasının en temel gücü rekabet kültürünü en üst düzeye çıkarmasıdır. Futbolun günümüzde yapılan spor dalları arasındaki önemi ve yeri tartışılmaz. Fakat diğer branşlarında önemsenmesi, şehrin kültürel değerlerini daha çok ön plana çıkarmasında ve o sporcuların başarısı teşvik edici bir unsur hale geleceğinden şüphe duymuyorum. İşte bu yüzden tüm spor dallarını önemseyip gazetemizde yer almayı vizyon haline getiriyoruz.

Sağlık, herşeyden çok daha önemlidir. Sağlıklı, huzurlu, mutlu ve spor dolu yaşam dileğiyle.