Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap AKBAŞ Teknik Direktör Özgür VURUR’un istifasının ardından Spor72’ye önemli açıklamalarda bulundu. Kulüp Başkanı AKBAŞ yaşananların tamamen spekülatif olduğunu, bazı kulaktan dolma bilgilerin Özgür VURUR’un istifasına sebep olduğunu belirtti.

Kulüp Başkanı Abdulvahap AKBAŞ Spor72’ye yaptığı açıklamada; “Özgür VURUR’un söylemleri doğrudur. Dün gece kendisiyle görüştüm. Kendisi moral motivasyonunun düştüğünü belirtti. Bu tür şeylerin olabildiğini ve sabırlı olmasını söyledim. Kendisi de ısrarla kalamayacağını müsaade ederseniz ayrılmak istediğini söyledi. Bende kabul ettim. Bir takım şeyler yaşanmış ama bu benim ve yönetimim dışındadır. Kesinlikle bizden yana verilen bir karar değildi. Tamamen hocamızın kendi inisiyatifi ile aldığı bir karardır” dedi.

Osmaniye maçı öncesi bazı söylentilerin kulübün ve teknik heyetin motivasyonunu etkilediğini belirten Başkan AKBAŞ; “Bir takım hadiseler yaşanmış ve bu hadise Osmaniyespor maçı öncesi yaşanmıştır. Bu konu dışarıdan bir futbolcunun bizim bir futbolcuyla yaptığı görüşme sonucu oluşmuştur. Dışarıdan arayan futbolcu, takımın içindeki bir oyuncuya, başkan, yönetim, teknik heyet ve bazı futbolcular gidecek kulüpte yeni bir yapılandırılmaya gidilecek demiş. Osmaniyespor maçı gecesi oyuncularda kendi aralarında konuştuktan sonra konuyu Özgür VURUR’a iletiyorlar. Yaşananlardan sonra Özgür VURUR yanıma gelip konuyu bana iletti. Bu bir komplo olabilir tamamen sizin moral ve motivasyonunuzu bozmak için yapılan bir algı olabilir, bunlara ehemmiyet vermeyin. Zaten biz işimize bakacağız dedim. Tabii bu hadisenin bizim tarafımızdan olmadığını kendisi de öğrendi. Osmaniyespor maçından sonra hoca ve futbolcular izinli olarak memleketlerine gittiler. Kendisi de benimle görüştükten sonra istifasını istedi. Başkan ve Yönetim olarak hiçbir arkadaşımızın bu işle ilgili bir girişim olmamıştır. Bunu ortaya kesinlikle çıkaracağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Batman Petrolspor ile ilgili olarakta konuşan kulüp Başkanı Abdulvahap AKBAŞ
“Burayı bir kurum gibi yönetiyorum. Bu işi vali bey ile koordineli olarak yapıyoruz. Bizim hiç kimseyle bir sorunumuz yok. Her zaman üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Bu kararları verecek tecrübeye sahibiz. Bizim tek amacımız Petrolspor’un yaşamasıdır. Bu kulübün yaşaması için elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyoruz. Bu kulübe bir itibar kazandırdık. Elbette eksikliklerimiz vardır. Ama dediğim gibi bu kulübe gelirken büyük bir borç vardı. Kulübü düzlüğe çıkarmak için yoğun bir mesai içeresine girdik. SMS kampanyası düzenledik. Kulübün sürekliliği için büyük bir çaba içerisindeyiz. Benim taraftarlarla ilgili hiçbir sorunum yoktur.” diyerek açıklamasına son verdi.

Spor72 / Özel haber