Batman Petrolspor’umuz, ligin ilk devresinin son maçında şansının bir türlü tutmadığı Osmaniyespor ile karşı karşıya geldi. Alt sıraların en kritik maçında 6 puanlık maç gibi görülen maç golsüz beraberlikle tamamlandı.

Geçtiğimiz haftaya göre daha ideal kadroya yakın takımı sahaya süren teknik heyetin, takımı sahaya doğru bir şekilde dizdiğini gördük. Aylardır sol kanattan bal yapmayan arı misali Emre kendi yeri forvet arkasında oynadı. Takımın forvetten sonra en kangren yeri olan kanat bölgesinde Rıfat Can Aslan yerine Hüseyin Çiray ile başlanması takıma daha fazla gol üretkenliği sağlayabilirdi. Hocanın tercihi böyle olmadı. Gelelim maça takım oyuna hırslı ve önde baskıyla başladı. Maçın hemen başında 9. dakikada en skorer golcümüz olan Aykut Sevim’in, şok sakatlığı bizleri zaten yokluk çektiğimiz gol yollarında iyice sıkıntıya soktu. Berkant Şahin Kök hamlesi mantıklı doğru tercihti. Maçın ilk 20 dakikası oyunun hakimi gibi görünen tarafıydık. Vasat ve kalitesiz takım ile ya duran top ya da karambolden gol bulabilirsiniz. Devrenin geride kalan dakikalarında önemli bir gol girişimi olmadı. Devre golsüz eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci devresinde maçın 54. dakikasında yapılan hamle yerindeydi. Hüseyin Çiray, girdikten sonra oyunumuz biraz daha canlandı. Topu kanada yayıp, rakibi geriye yasladık. Berkant ve Serhat ile ayağımıza gelen net fırsatları değerlendiremedik. Sabaha kadar oynansa haftalardır hasret kaldığımız o golü yine göremeyecektik. Golcü oyuncumuzun olmaması ve yeteneksiz ayakların çokluğu nedeniyle maçta bir türlü o gol sevincini yaşayamadık. İki takımda oynadığı futbolla bir puana rıza gösterir bir ruh halindeydi. Son 4 maçta gol atamayan, oynadığı son 10 karşılaşmada galibiyet yüzü göremeyen bir takımda artık herkes şapkasını önüne koyup hatalara ve yanlışlara cevap vermeli. Bir şehrin kaderi bu kadar vurdumduymaz, ruhsuz futbolculara teslim edilmemeli. Kabus gibi geçen maçların ardından toplanan 17 puanla devreyi 12. sırada sonlandırdık

Şimdi gelelim ikinci devrenin reçetesine; takımda başarıya inanmayan ve katkı veremeyen yerli-yabancı her kim varsa kapı önüne konulmalı. Transferi gerçekleştirecek komitenin sırf transfer olsun mantığıyla değil, skora ve takıma tam katkı verecek kaliteli, sorumluluk sahibi, mücadeleci isimler üzerine yoğunlaşması gerektiğini düşünüyorum. Takıma birçok mevkiye transferler yapılmalı. Her mevkide sıkıntı yaşıyoruz. Takıma şahsi fikrim belki zor olacak ama; bu kadroya en az 7-8 isim kadroya dahi edilmeli. Takımdan bazı isimlere de teşekkür edilip, yollar hemen ayrılmalı.

Belki masal gibi gelebilir değerli okurlar, inanın yapılacak nokta transferlerle bu takım play off dahi oynayabilir. Şimdi ilk devreyi geride bırakıp, önümüze bakmalı, hatalarımızdan ders çıkarmak lazım. “Yönetim ve hoca hemen şimdi oturup ikinci devrenin yol haritasını çizmeli.”  Bizim kaybedecek maç ve puanımız yok. İkinci devre saldıran, rakibi titreten, evinde puan dağıtmayan bir takım yaratılmalı. Aksi takdirde ikinci devre başı hoca bavulunu toplamak zorunda kalabilir. Düşme hattıyla aramızdaki puan farkının sadece 3 puan olduğunu unutmayalım.

3 Hafta sürecek arada çok çabuk hareket etmeliyiz. Şu an birçok oyuncu takımlarıyla yolları ayırdı. Petrolspor kimsenin ekmek teknesi ve deneme tahtası olmamalı. Menajerler vasıtasıyla oyuncu asla alınmamalı. Geçtiğimiz sezon facia yaşamıştık. Kulübün her kuruşu doğru kullanılmalı. Bekleyip göreceğiz. Takımımıza ikinci devre yakışır futbolcular ve güzel sonuçlar görmek dileğiyle görüşmek dileğiyle hoşçakalın!