Türkiye Badminton Federasyonunun düzenlediği 11 yaş altı Türkiye şampiyonasına Batmanlı minik kız damga vurdu.

Ankara’da yapılan 11 yaş altı Türkiye Badminton şampiyonasında Medine Çetres Türkiye 3’ncüsü oldu. Minik Çetres, küçük yaşta elde ettiği başarı hikayesini Medya Spor72 Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Avşar’a anlattı. 

Başarısından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden minik sporcu Çetres, “Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Şafi Özperk’e desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Çalışmaya devam edip Badminton’da Batman’ı en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

Çetres, pandemiden ötürü spor müsabakaları durduğunu ve her şey normale döndükten sonra Türkiye Badminton şampiyonasına da çok sıkı bir şekilde çalışacağını ifade ederek, “Hedefim Türkiye Şampiyonu olmak” diye konuştu.

Öncelikle seni tanıyalım?

Ben Medine Çetres 11 yaşındayım. Badminton sporuyla ilgileniyorum. 19 Mayıs Ortaokul 6. sınıf öğrencisiyim. Pandemiden ötürü fazla etkinlik yapamıyorum. Ders çalışıp, kitap okurum. Ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Pandemi kuralları çerçevesinde sosyal mesafeye uyarak spor salonuna gidip antrenmanlarımı sürdürüyorum.

Badminton sporuna nasıl başladı hikayen?

Ablamın beni yönlendirmesi ile badminton sporuna başladım. Sonra antrenmanlara katılınca badminton sporunun tam bana göre olduğunu anladım ardından devam ettim.

Antrenmanlara nasıl hazırlanırsın?

Öncelikle beslenmeye dikkat ederim. Antrenmandan yarım saat öncesinde salonda hazır olurum, hazırlandıktan sonra da hocalarımın söylediklerini uygularım. Çalışmayı severim. Antrenmanlarımı kaçırmam.

Türkiye 3‘ncüsü oldun, bununla ilgili duyguların nedir?

Öncelikle çok sevindim. Tabi hedefim 1. olmaktı ama nasip olmadı. İnşallah bir sonraki turnuvada 1’nci olacağıma inanıyorum. En çok ailemi ve hocalarımı gururlandırdığım için çok mutluyum. Ama çok çalışıp arzu ettiğim şampiyonlukları elde edeceğime inancım tamdır.

Badmintona dair hedeflerin neler?

Çok çalışıp büyük başarılar elde etmek istiyorum. Öncelikle Türkiye Şampiyonu olmak istiyorum. Olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek ve daha sonra hocalarım gibi sporcu yetiştirmek ve geliştirmek istiyorum.

Hedefinde hangi meslek vardır?

Kalp doktoru olmak istiyorum.

Bu alanda örnek aldığın sporcu var mı?

Nurşin Sevgin ablamı, Ömer Faruk Altuner abimi ve Sultan Çetres ikizimi örnek alıyorum.

Kazandığın turnuvaları ve başarılarını anlatır mısın?

11 Yaş altı turnuvasında teklerde 3. oldum. 11 Yaş altı turnuvasında çift kızlarda 3. oldum.

Bir sporcunun başarısında antrenörün önemiyle ilgili neler söylersin?

Antrenör bir sporcunun başarı kaynağıdır. Çünkü antrenör bildiği her şeyi sporcuya aktarır. Sporcu ne kadar yetenekli olursa olsun, antrenörü bilgili olmasa o sporcu heba olur. Dolayısıyla antrenör gelişimde ve başarıda ciddi anlamda öğretici ve katkıcı bir rol alır.

Batman’da kız sporcu olmak nasıl?

Çok güzel bir duygu. Herkes benimle gurur duyuyor, ben de kendimle gurur duyuyorum. Sizlerin aracılığıyla da kızlara sesleniyorum; Spor yapmaktan çekinmeyin. Kendinize bir hedef seçin ve o hedef doğrultusunda ilerleyin. Ben yapamam demeyin kendinize öz güveniniz olsun ve emin olun başaramayacağınız hiçbir şey yoktur.

Bu sporu yapmada aile desteğinin önemi nedir?

Bence çok önemli. Annem, babam, ablamlar hepsi destek oluyor bana. Moralim kötü olduğu zamanlarda annem bana güzel günlerin bizi beklediğini söylüyor ve kendimi iyi hissettiriyor, spora daha da asılıyorum. Aileler çocuklarına güvensinler, spor yapmaları için teşvik etsinler. Çünkü siz hangi dalda spor yaparsanız yapın ailenin desteği sizlere büyük bir moral oluyor. O desteği arkanızda hissettiğinizde turnuvalarda daha çok motivasyonunuz artıyor.

Seninle çok keyifli bir röportaj aldım, teşekkür ederim. Son olarak neler söylemek istersin?

Basın çok önemlidir ve bu konuda bizleri tanıttığınız ve gazetede yer verdiğiniz için mutlu olduğumu söyleyebilirim. Bundan dolayı değerli vaktinizi bana ayırıp röportaj aldığınız için teşekkür ederim. Öncelikle desteğini esirgemeyen başta Gençlik ve Spor İl Müdürü M.Şafi Özperk’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca antrenörlerime bana bu konuda destek oldukları için çok teşekkür ediyorum. Spor yapmamda ailemin büyük bir desteği var kendileri bu konuda hep yanımda oluyorlar onlara minnettarım. Hangi branş olursa olsun fark etmez yeter ki spor yapın spor yapmak önemli ve sağlıklıdır. Birde çok çalışıp büyük başarılar elde etmek istiyorum. Milli sporcu olmayı istiyorum. Birde katılacağım turnuvalarda şampiyon olup ülkemin bayrağını dalgalandıracağıma olan inancım sonsuz. Teşekkür ederim.

Röportaj: Abdurrahman AVŞAR