Genel olarak 14 haftada dalgalı bir seyir izledik. Beklentiler açısından bakılırsa yeni bir takım ve son birkaç senenin getirdiği birtakım sıkıntıların hepsini yanyana getirdiğimiz zaman sezon başının biraz sıkıntılı geçmesi çok muhtemel gözüküyordu.

Temsilcimiz son oynadığı beş maçta üç yenilgi iki beraberlik alarak kötü gidişata devam etti. Oynadığı 15 maçta 17 puan toplayarak 12. sırada yer alarak küme düşme hattına yaklaşarak ilerisi için tehlike sinyalleri verdi. İçeride oynadığı (Çatalcaspor ve Çarşambaspor) maçlarını izleme imkânı buldum. Genelde topa daha çok sahip olmasına rağmen girdiği pozisyonlarda son vuruşları yapamayan oyuncular hücuma çıkarken kaptırdıkları toplarda da kalesinde önemli tehlikeler gördü. Özgür hocanın birkaç futboluna her iki maçta da şans verirken sahaya sürdüğü oyuncuların son pas hatalarıyla temsilcimiz her iki maçta da öne geçebileceği maçı kayıp ederek kötü gidişata dur diyemedi. Yanlış icraat yüzünden kulübümüz Batman Petrolspor hüsran yaşıyor. İyi futbol iyi futbolcularla oynanır, sezonun ilk üç maçını alarak 9 puanla liderlik koltuğuna oturmasına rağmen daha sonraki haftalarda ilk üç haftada yakaladığı başarıyı sürdüremedi.

1-2 İstisna yılı hariç profesyonel ligde hiçbir başarımız yok. Kuruluşumuzdan bugüne denk yapılan harcamalarla neler yapılmazdı ki hem modern tesis, hem de bugün Batman Petrolspor daha üst liglerde mücadele edebilirdi. 1986 Yılıdan beri yani 34 yıldır 3. ligde mücadele eden (bir dönem 2. lig) Batman Petrolspor’un elbette ki bugünkü yeri burası olmamalıydı. Hep yanlış politikalar yüzünden 34 yıldır yerimizde sayıyoruz. Batman Petrolspor yönetiminin futbol adamları Batmanlı iş adamları ve seyircisiyle bir araya gelip desteklerini sürdürmeleri gerekmektedir. Öncelikle yapılacak tek şeyin ilimiz ve bölgemiz olarakta ihtiyacımız olan hem Türk futbolu hem ilimizin ve bölgemizin en büyük sorunu yöneticiler geçmişte tamamına yakın futbolun içinden gelmeyen kurtarma politikasıyla kendimizi kandırıyoruz. Mevcut yönetimden altyapı yatırımınız hiç yok veya çok az istikrar ise hiç yok. Altyapılarınıza yatırım yapılmadığı için Batman futboluna önceki yıllarda birkaç isim dışında kazandıramadık. Kulüp gelirinin yüzde 10-20 altyapıya harcanması zorunlu hale getirilmelidir. Altyapının Türk futboluna ne kadar sihirli bir kelime olduğunu artık bilmeyen kalmadı. Yeni yılda Batman Petrolsporumuza, yönetimine, teknik heyete, kulüp çalışanlarına ve taraftarlarımıza sağlık ve barış dolu bir yıl diliyorum.