Batman Petrolspor’un teknik direktörlük koltuğuna Hakan Hayati KARACA’yı getirmesinin ardından Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Batman Şube Başkanlığı’ndan bir açıklama geldi. Açıklamada yerli teknik direktör vurgusu yapılırken, Batman’da yerli teknik adamlara şans verilmediği ve güvenin olmadığı belirtildi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamada Petrolspor için Batman’da ki ilgili spor camiasının da Petrolspor’un başarısı için dikkate alınması gerektiği ve teknik heyetin yerli hocalar ile oluşturulması gerektiği vurgusu yapıldı. TÜFAD Batman Şubesinin açıklaması şu şekilde;

“Sahadaki yıldızlar kadar konuşulması da bir takım için çok şeyi ifade eder. Teknik direktör futbol tarihine baktığımız zaman, teknik direktörlerin büyük çoğunluğunun futbolculuktan emekli olmuş kişiler olduklarını görüyoruz. Bundan daha doğal bir şey olmasa gerek futbol oynamak ve insan topluluğuna liderlik etmek işte futbolculuk ve teknik direktörlüğü ayıran ince çizgi elbette ki geçmişi başarılarla dolu bir futbolcuysanız en iyi teknik direktörlerle çalışma şansı bulup onların oyun felsefesinden, taktiksel bilgi birikimlerinden bir şeyler kapmışsınızdır ancak liderlik doğuştan gelen özelliktir ve eğer bir topluluğa liderlik edecek karakteristik özelliklere sahip değilseniz teknik direktör olarak başarılı olmanız fazla mümkün olmayacaktır. Batman Petrolspor’da teknik direktör olarak 2. yarı takımın başında görev verilen veprensipte anlaşmaya varan Hakan Hayati hocanın futbol kariyeri sadece (BAL) Bölgesel Amatör Ligde çalışmış olması. İlerdeki haftalarda Batman ve Petrolspor’a ne gibi kazanımlar sağlayacaktır? Neden o zaman sezon başından beri bu takımla çalışan bir nebzede olsa Batman ve Petrolspor’u tanıyan Özgür hocayı ikna edip devam kararı almadınız. Özgür hocanın istifasıyla boşalan teknik direktör arayışlarınıza keşke TÜFAD veya spor taban birlikleriyle bir araya gelip daha sağlıklı kararları bir arada verebilseydik. TÜFAD olarak her zaman tek istediğimiz arzuladığımız takımın başına Batman'dan yerli bir hocanın takımın başına ekibiyle gelmesi en büyük temennimizdir bugüne kadar Petrolspor’un başında yerli bir hocanın görev alması. Benim düşüncem bu. Çünkü bu ili iyi bilen, bu ilin kültür yapısını bilen, altyapı değerlerini iyi bilen ve kendini geliştirmiş, orda çalışabilecek çok teknik adamlarımız var. Yeter ki Antrenörlerimize olan güveni kazanın.”

Spor72 / Özel haber