Batman Petrolspor ligin ikinci devresinin ilk maçında sahasında Erbaaspor’u konuk etti. Mücadele 0-0 sonuçlandı. Özgür hoca gitti yerine Hakan Hayati hoca geldi, o da önceki kulübüyle bir takım problem yaşadığından ötürü takımın başına gelmeden gitti. Petrolspor’da gündem teknik direktörken bir anda yönetim fevkalade hızlı davranıp takımın başına deneyimli Teknik Direktör Bülent Demirkanlı’yı getirdi hem de maça 2 gün kala. Petrolspor’da teknik adam problemi çözülürken, bir yandan da transferler gerçekleştirildi. Herkesin gözü artık Erbaa maçına çevrilmişti. Yeni gelen transferler takıma nasıl bir katkı sağlayacak diye, açıkçası bende çok merak etmiştim. Maça gelecek olursak kaliteli bir maç olmadı. Beklediğimin üzerinde bir Petrolspor olmadı. Petrolspor’u fena bulmadım. Erdi, Nezir, Sercan, Onur, Melik ve Furkan yeni geldiği için uyum sorunu yaşıyorlar. Furkan Parsak fena bir oyuncu değil. O yüzden kontrol Petrolspor’da.

Petrolspor’un bu kadrosu ikinci yarı itibariyle maksimumu verdi aslında. Petrolspor 2-3 gol bulabilirdi, 1 golde yiyebilirdi. Mücadelenin ilk yarısında temkinli ve kontrollü oynamaya çalışan bir Petrolspor vardı sahada. Yepyeni demezsek de yeni bir kadro sahaya sürüldü. Fena bir oyun oynanmadı açıkçası. İlk yarıda birkaç pozisyona girdi, değerlendiremedi ama rakibine de gol pozisyonları vermedi.

Maçın ikinci yarısında daha istekli, arzulu ve coşkulu oynayan taraf yine kırmızı-beyazlı ekipti. Gol atmak için tüm varını yoğunu ortaya koyan oyuncu grubu vardı sahada. Çok net gol pozisyonlara girildi ama yine meşin yuvarlağa gönderemediler. Ne diyelim şanssızlık mı yoksa bahtsızlık mı? Bence ikisi de değil, ama bunun düzeleceğine inanıyorum. Takımda stoperler tamam ama bekler yine soru işareti görünüyor. Merkez orta saha ve kanatlar çözülmüş gibi ama santrafor sorunu hala devam ediyor. Ama Aykut Sevim’inde dönmesiyle bir nebze olsun giderilir diye düşünüyorum. Takıma yeni transfer edilen Furkan Parsak’ı beğendim diyebilirim. Mücadele etti, pres yaptı, açıkçası sahada çok çalıştı. Nezir Özer’de fena değildi ama sanırım uyum sorunu yaşadı. Bunu giderirse daha iyi bir performans göstereceğine inanıyorum. Özgen Erdem’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Erbaa maçında iyi mücadele etti ve az hatayla maçı tamamladı. Sanırım kamp en çok kendisine yaramış desem hakkını yememiş olurum.

A. VAHAP AKBAŞ BAZI ŞEYLERİ GÖRMÜŞ

A.Vahap Akbaş, “Erbaaspor’a karşı oynanan maçta karşılanmanın 2. yarısında oyunun hakimi biz olmamıza rağmen, bize maçı getirecek pozisyonlarımız oluştu” dedi. Sayın başkanın bütün söylediklerine katılıyorum. Bir kulüp başkanı olarak değerlendirmede bulunuyor. Ben bunu değerli buluyorum.

PRATİK ZEKAYI KULLANANLAR AVANTAJLI ÇIKACAK

Kadrosuna göre pratik zekayı kullananlar avantajlı çıkacak. Özellikle takıma yeni katılanlar için geçerli. Erbaaspor maçında protokolde maçı dikkatlice izleyen yeni teknik direktör Bülent Demirkanlı, sık sık futbolcuları işaret edip notlarını alıyordu. Muhtemelen birtakım oyun sistemi kurgusu var kafasında. Devre arası takımın başına gelen hocanın işi kolay olmadığı gibi oyuncuların da forma şansı bulması hiçte kolay olmayacaktır. Dediğim gibi; savaşan, mücadele eden ve iyi performans sergileyen kadroya girecektir.

Erbaaspor maçında alınan bir puan teselli olsun. Petrolspor önümüzdeki hafta deplasmanda Isparta 32 spora konuk olacak. Orada alınacak 3 puan camiaya, teknik heyete, futbolculara, taraftarlara ve Batman halkına büyük bir moral olacaktır.