TFF 2.Lig Kırmızı Grup 22.Hafta mücadelesinde Vanspor FK, deplasmanda konuk olduğu Sivas Belediyespor’u 2-1 mağlup etti.

Çok Sert ve soğuk bir zeminde oynanan karşılaşmanın 30.dakikasında Sivas Belediyespor’dan genç oyuncu Furkan Sağman’ın fırsatçılığıyla bulduğu golle 1-0 öne geçmeyi başardı. İlk devre maça daha hakim olan taraf ev sahibi takımdı. Vanspor FK, ise daha kontrollü bir oyun ortaya koydu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunun hemen başında değişikliklerle maça başlayan Vanspor FK, atak bir oyun ortaya koydu. Maçın 60.dakikasında kazanılan penaltı atışını golcüsü Sedat Cengiz gole çevirerek maçta eşitliği sağladı. 1-1! Golden sonra bireysel hatalar yapan ev sahibi, rakibi Vanspor FK’nin ataklarını uzaklaştırmada zorlanınca, Vanspor FK’nin bir diğer golcüsü Ömer Yıldız’ın golüyle kalesinde ikinci golü gördü. 1-2! Golden sonra oyuncu değişikliklerini gerçekleşiren Sivas Belediyespor, gol için büyük çaba gösterse de, bir türlü karşı kalede başarılı olamadı. Karşılaşma konuk takım Vanspor FK’nin, sahadan 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Vanspor FK, puanını 43’e yükselterek, ligdeki sıralamada ikinciliğini korumayı başardı. 23.hafta karşılaşmasında Atatürk Şehir Stadyumunda, 14 Şubat pazar günü saat 13.00’da Pazarspor’u ağırlayacak.