TFF 3.Lig 1.Grup 20’nci hafta müsabakasında Diyarbekirspor, sahasında konuk ettiği 1877 Alemdağspor’u 1-0 yenmeyi başardı. Bu galibiyetle liderliği geri aldı.

Maça hızlı ve etkili bir oyunla başladı ev sahibi ekip Diyarbekirspor, ilk devre oldukça çekişmeli geçti. Karşılıklı gol girişimleri oldu. Maçın 44.dakikasında ev sahibi Diyarbekirspor penaltı kazandı. Topun başına geçen isim Mehmet Fuat Gölbaşı, topla kaleciyi ayrı köşeye yollayarak golü buldu. Devre bu golle 1-0 Diyarbekirspor lehine bitti.

İkinci devre konuk takım 1877 Altındağspor maça hızlı ve tehlikeli gelmeye başladı. Savunmada ve kalede başarılı hamleler yapan Diyarbekirspor rakibe adeta set kurdu. Kısa bir süre sonra baskıyı üzerinden atan ev sahibi ekip, karşı kaleye yığılmaya başladı bulduğu pozisyonları cömertçe harcayancı maçta sıkıntılar yaşadı. Konuk 1877 Alemdağspor’un çabası puan almak İçin yetmedi. Maçın son bölümleri de heyecan içerisinde sürerken karşılıklı gol pozisyonlarında başka gol sesi çıkmayınca ev sahibi Diyarbekirspor sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

Diyarbekirspor, aldığı kritik 3 puanla ligde puanını 40’a çıkarırken, en yakın rakibi Bucaspor 1928’in, puan kaybetmesinin ardında zirveyi tekrar ele aldı. 21.hafta maçında 17 Şubat Çarşamba günü saat 13.00’da Hopa İlçe Stadyumunda Hopaspor ile karşılaşacak.