Batman Petrolspor evinde konuk ettiği ligin güçlü ekiplerinden Esenler Erokspor ile 0-0 berabere kalarak avantaj tepti.

Haftalardır söylüyorum düzene giden bir oyun yok. Maçın geneline baktığınızda organize atakların olmadığı ve kenar beklerin bindirmediği bir maç izledik. 12 haftadır galip gelemeyen takım alt sıralardaki rakiplerinin de mağlup olmasıyla bu maçta mutlak galibiyetle ayrılması gerekiyordu, ama maalesef öyle olmadı. Sahadaki futbolculara baktığımda bu travmayı hala atlatamadıklarını gözlemleyebildim. Takımın başına yeni geçen 63 yaşındaki deneyimli teknik direktör

Bülent Demirkanlı beraberliğe razı bir görüntüsü vardı sahada. Kulübeye baktığımda gözüm üstündeydi, kaleci Akın İsmail Köroğlu’na aut atışlarında sıklıkla ağır ol hareketlerini gösterdiğini görebiliyordum, bilmem siz de o ayrıntıyı görebildiniz mi? Petrolspor’un mental olarak iyi olmadığını gördük. Fizik olarak düşüşe geçtiğini gördük. Ne oldu son 3 haftada? 3 haftada 2 puan aldı bu takım.

Petrolspor’un iyi oynadığını gösterebileceğimiz bir iki futbolcu haricinde yoktu. Kırmızı beyazlı takımda orta sahada oynayan oyuncular vasat oynamaya devam ediyorlar, hücuma katkıları kesinlikle yok.

Petrolspor iyi başlayan ama sonra tempo düşüren bir takımken ilerleyen zaman dilimi içerisinde tamamen oyundan kopuyor.

Kusura bakmayın alt sıralarda yer alıyorsanız galip gelmek için maç boyunca nefes aldırmayıp sürklase edeceksiniz rakibinizi. Bu maçta da beklentinin altında bir takım gördüm sahada.

Petrolspor, kazansaydı belki toparlama şansı vardı. Ama galip gelememenin verdiği stres bu maçta da yansıdı ve rakibini yenemedi.

Petrolspor’da lider oyuncu yok. Sahada lider oyuncunuz yoksa maç içerisinde o tempolu oyunu yakalayamıyorsunuz. Neden? Çünkü oyuncuları ateşleyecek lider bir oyuncu yok, buda avantaj sağlamıyor.

Rus ruleti oynandı. Esenler Erok teknik direktörü beraberliğe razı değildi. Çünkü galip gelselerdi liderliğe tırmanacaklardı. Tartışmalı pozisyonlar da vardı. İki takım oyuncuları da "Puan kaybettik" diyebilir.

Petrolspor’un bu kadar puan kaybedeceğini düşünmüyordum.

Petrolspor üst üste iki maçta evinde 4 puan bıraktı. Bir hafta sonra Gölcükspor’a gidecek. Şu an Gölcükspor’un 3 puan gerisinde, kaybederse 6 puan olabilir. Hemen ardından kendi evinde Elazığ Karakoçan’ı konuk edecek. Petrolspor’un Gölcükspor deplasmanı var, zor geçer.

Kırmızı beyazlı ekipte B planı yok. Sahadaki oynanan oyuna baktığımda ne oynadığını bilmeyen bir futbol sergilendi. Bu böyle gitmez derhal toparlanmalı takım. Şehrin lokomotifi ve ulu çıkarı bu sonuçları ve bu durumu hiç haketmiyor. Bizler kahr oluyoruz, taraftar kahr oluyor ve camia kahr oluyor. Artık her maç final havasında kaybedilecek puanlara tahammül yok, derhal toparlanmalı futbolcular ve Gölcükspor deplasmanında mutlak galibiyetle ayrılması gerekiyor.