Batman Petrolspor, Perşembe günü evinde ağırladığı güçlü ve kaliteli takım Esenler Erok maçında yine isteneni veremedi. Karşılaşma başladığı gibi golsüz eşitlikle tamamlandı.

Takım olarak kazanamamanın verdiği psikolojik baskı altında maçlara çıkan futbolcu grubunun, bedenen sahada fakat ruhen maça konsantre olamadıklarını düşünüyorum. Her hafta farklı kadro ve yaş kontenjanından dolayı bir türlü istenen ideal kadroyu sahaya süremeyen bir takımdan açıkçası güzel sonuçlar beklemek abesle iştigaldir. Bu bize şunu gösteriyor sezon başı yapılan yanlış ve plansız transfer politikasının gün yüzüne çıkması, gelinen bu noktada takımın sportif açıdan dibe vurduğunun apaçık bir göstergesi.

Erok maçında daha çok kapanan, dengeli ve bir puana yatan bir Petrolspor izledik. Futbol adına sahada çokta bir şey görmedik desek yanılmayız. Rakip takım Erok’ta güzel bir oyun ortaya koyamadı. Her iki takımında maç boyu kayda değer 1-2 cılız atağı dışında hiç pozisyonu yoktu. Yazımın başlığında da değindim gibi ‘Oyun Felsefesi Olmayan Takım’ Petrolspor için biçilmiş kaftan bir tanım diyebilirim. Batman Petrolspor’un ne oynadığını haftalardır izliyor, anlamış değilim. Sahada yana ve geriye pas dışında ne bir bek-kanat bindirmesi ne dikine bir futbol ne duran top organizasyonu ne de önde rakibe presle baskı hiçbir şey yok. Takımda özgüven ve maça konsantrasyon eksikliği çok bariz biçimde gözlemleyebiliriz. Bu da hocanın işi. Hoca takımı beraberliğe razı kapanan bir oyunla, golü düşünmeyen, defansif bir düşünce ile hazırlamış. İstediğini de aldı. Rakibin kötü ve isteksiz olması da bu duruma zemin hazırladı. Maçın geneline baktığımda; takım halinde bir istek, coşku, kazanma hırsı hiç görmedim. Sahada kaleci Akın İsmail Köroğlu ve stoper oyuncusu Erdi Bakırcı dışında kimse aman aman fazla bir mücadele gösteremedi. Hocaya eleştirim elbette olacak ama önümüzde çok kritik iki maç var. Takım oyununu görmek adına şimdilik sessiz kalmakta yarar olacağını düşünüyorum. Batman Petrolspor, bu saatten sonra bulunduğu konum itibariyle bir puana oynayacak bir takım değildir. Hocanın kazanma adına artık teknik ve taktik çalışmaları daha sık yapması, takıma liderlik yapacak sonuca ve oyuna isyan edecek birkaç oyuncu profili oluşturması lazım. Her maç ayrı bir final. İç-dış saha farketmeksizin, takımın puan ve puanlar alması gerekiyor. Ligde 20 maçta alınan 19 puan Batman Petrolspor’a hiçte yakışmıyor. 13 maçtır kazanamayan takımın ayakları yere sağlam basması lazım. Korkak futbol ve futbolcularla zafere gitmek olmaz. Bu vesileyle yönetimin, masaya yumruğunu vurma zamanı geldi de geçiyor. Bir an önce futbolculara ve hocaya camianın büyüklüğü ve ligin ehemmiyetini hatırlatması elzemdir. Gölcükspor maçında bu takımın bir puan bile kaybetmesi, Allah korusun! telafisi mümkün olmayan zor işlere sürükler. O yüzden takım bir an önce silkelenmeli, işini dosdoğru yapmalı.