Çok zor dönem yaşayan ve alt sıralarda yer alan temsilcimiz Batman Petrolspor ligin 22. Haftasında Elazığ Karakoçan’ı konuk etti. Kırmızı beyazlı ekip Elazığ temsilcisi Karakoçan FK’yi 4-2’lik net bir skorla mağlup ederek galibiyet hasretine son verdi. Bu galibiyete hepimizin çok ihtiyacı vardı.
Maçtan önce kadroya baktığımda Bülent Demirkan’lı hocanın en ideal kadro çıkardığını söyleyebilirim. Takım ilk dakikalarda etkili olmayıp pozisyon verse de daha sonra kendine gelip gerçek Petrolspor ruhunu ortaya koydu. Özgen Erden’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çok istekli, arzulu ve coşkulu bir görüntüsü vardı sahada Özgen Erdem’nin. Bütün oyuncular iyi mücadele etti tebrik ederim. Umut Aslan, Erdi, Onur özellikle kendi kapasitelerinin üstünde bir performans ortaya koydular. Takımı gözlemlediğim de kenar beklerin bindirdiği ve ortasaha oyuncularının da hücuma katkılarını gördüm. Maçın ilk 5 dakikası ve son 20 dakikası hariç iyi bir görüntü veren Petrolspor vardı sahada.
Takım 3-0 önce geçince oyuncularda rehavet oluşturdu. Bu skordan sonra oyun disiplininden kopan Petrolspor kalesinde 5 dakikada birden 2 gol görünce adeta şoka girdi. Üzerinde bu şoku atlatamayan kırmızı beyazlılar maçın 90+2. Dakikasında kontra atakta yakaladığı pozisyonda penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Nezir Özer takımı rahatlatan golü kaydetti ve maç 4-2 Petrolspor’un üstünlüğüyle sona erdi.
Petrolspor’un kadrosu, iyi kadro. Ligimizin iyi kadrolarından bir tanesi. Bu kadro yapısında bütün oyuncuların üstüne katarak performansını arttıracağını düşünüyorum.
Petrolspor sert maçlar oynayacak. İleride zorlu rakiplerle karşılaşacak. Bülent Demirkanlı, kariyerinde bir sürü maç oynamıştır. En değerli 3 puanlarından birisini bugün almıştır. Bu şartlarda 3 puan almak gerçekten çok değerlidir.
Bu kadar mental yorgunlukta bu kadar tartışılırken kazanılıp dönülmesi önemli. Petrolspor iyi takım, büyük takım değil, ama büyük kulüp. Şu andaki mevcut takım için söylüyorum bunu. Ancak Petrolspor takımı bu galibiyetle “Kim demiş ligden düşeceğiz" dedi.
Evet söylediğim gibi aylardır galip gelemeyen Petrolspor nihayet evinde galip gelerek çok önemli 3 puanı hanesine yazdı.
Bu galibiyet camiaya, takıma, taraftara ve Batman halkına büyük bir moral oldu. Takım, bu büyük moralle sonraki maçlarda iyi bir motivasyonla sahaya çıkıp seri galibiyetler alacağına inanıyorum.