Maça istekli ve azimli başlayan taraf Petrolspor’du. Ligin en fazla gol yiyen ikinci takımına karşı gollü bir beklentim yok değildi. Maçın hemen başlarında arka arkaya girdiği net pozisyonlar da bir türlü hedefi tutturamayınca, aradığı gol de bir türlü gelmedi. İyi ve istikrarlı takım olmak zoru kolaya çevirmekten geçiyor. İlk devre önde baskılı ve kısa mesafe şok preslerle rakibi hataya zorlayan, uzaktan şutlar deneyen, rakip kaleye elini kolunu sallaya sallaya rahat giden bir takım vardı. Tek eksiklik olarak geçen maçtan en çok övdüğüm hızlı ve akıcı bek-kanat bindirmelerini bu maçta maalesef çok az gördüm. Orta sahada görev yapan flaş transfer olarak kadroya dahil edilen Onur Alkan’ın, takımda biraz daha sorumluluk ve farklılık göstermesi gerekiyor. Performansını artırmalı. İlk devre Yalovaspor’un kayda değer pek bir tehlike arz eden aman aman net pozisyonları olmadı. Rakibin önemli oyuncularından Turgay An’ın erken nükseden sakatlığı da takımın direncini ve oyun düzenini epey zayıflattı.

Karşılaşmanın ikinci devresinde rakip daha baskılı ve topa hakim ev sahibi takımdı. Petrolspor’un tecrübeli hocasının hücüm futbolu yerine, tempoyu düşürmesi ve oyuna geç müdahaleler etmesi, oyunu ısrarla dengede tutması, bizlere yenilmiyorsan, yenilme stratejisini hatırlatıyor. Şahsi fikrim kendi evinde bu kadar oyunu geriden kabul eden, bekleri ve stoperlerinin ağır, tek hamleleri zayıf olan bir takım karşısında Bülent Demirkanlı hocanın oyunu ilk devreden iyi okuması gerekirdi diye düşünüyorum. Galip gelir miyiz hesabı yaparken, bir de üstüne rakibe bir penaltı verildi. Penaltı pozisyonu uzak mesafeden gördüğüm için net bir şey diyemem. Uydurma  penaltı olduğunu da söyleyenler muhakkak olacaktır. Çünkü bariz bir pozisyon değildi. Tartışmaya açıktı neyse ki, Allah’tan rakip oyuncu topu dışarı nişanladı. Şansımıza gol kaçtı! Golden sonra “Nihayet” uyanan teknik heyet geç de olsa doğru hamleler yaparak, son 10 dakika bir kişi eksik kalan rakibi karşısında golü istedi olmadı. Özetle; bu futbol bizlere açıkçası ilerleyen haftalar öncesi pek güven vermiyor. Takımın belirgin bir oyun şablonu maç boyu hiç yok. Sezon başından beri-iki maç üst üstte takım çok iyi diyemedik.

Haftanın en kârlı takımı Cizrespor oldu. Bu sebeple bu hafta Cizrespor maçı “6 puanlık” maç değerinde kritik ve zor bir müsabaka. Şimdi yanlışlardan ders çıkarıp, rakibi doğru analiz etme görevi teknik heyette. Artık uyum sorunu da bitti. Seri galibiyetler vakti. Sezon başı 3’te 3 yaptıktan sonra hiç 2 maç üst üste galip gelemedi takım. Köklü bir camiaya bu durum hiç yakışmıyor. İç sahada rakiplere puan vermediğimiz sürece ligi iyi yerde tamamlarız. Batman Petrolspor’un, 5 iç saha maçı var, 5’te 5 yapmalı. Biri Gölcük erteleme maçı olmak üzere toplam 7 deplasman var oradan en iyi sonuçları almalıdır.