Halı sahalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili nihai kararın Sağlık Bakanlığı görüşlerine göre verilmesi bekleniyor.

Halı sahaların açılacağı tarih, işletme sahipleri başta olmak üzere vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralları ve bulaşıcılığı azaltmaya yönelik kapatılan halı sahalarda normalleşme mesajlarının verilmesiyle gözler Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılacak açıklamaya çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kısıtlamalarla ilgili kararların Kabine toplantısında ele alınacağını bildirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayından itibaren kademeli normalleşme sürecine geçileceğini belirterek, 'Mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi, vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz' dedi.

GÖZLER MART AYINA ÇEVRİLDİ

Mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 21.00’den 23.00’e çekilebilir. Hafta sonu yasağı gündüz kaldırılabilir. Okullar ve lokantalar belli kurallarla açılabilir. Edinilen son bilgiye göre hükümette yapılan değerlendirme toplantılarında, son iki ay içerisinde uygulanan önlemlerle vakaların yüzde 60 oranında düştüğü, ölüm oranlarında da gerileme beklendiği bildirildi. Toplumsal bağışıklığın da etkisiyle, özellikle büyükşehirlerde önemli oranda sonuç alındığı ifade edildi.

Haber: Alaettin Ersöz