Geçen hafta sahasında 13 hafta sonra Elazığ Karakoçan karşısında 4-2’lik bir skorla galip gelerek 3 puanı alan Batman Petrolspor, grupta sondan ikinci sıradaki Yalovaspor ile oynadığı maçta bekleneni veremedi. Petroslpor, Yalovaspor’un penaltı atışını değerlendiremediği maçta 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Petrolspor çok vasat bir futbol sergiliyor. Oyunun gidişatı buydu. Petrolspor’un oyunu ne? Sorulması gereken soru bu. Amacı ve planı ne? Ben Petrolspor’u haftalardır seyrettiğimde bu oyun stratejisini doğru bulmadığını defalarca ifade ettim. Petrolspor mücadele ediyor ama iyi gözükmüyor gerçekten. Bunu söylemek gerekiyor. Nezir Özer sırtı dönük pivot bir oyuncu. B planı olmadığı için zorluklar yaşadı Petrolspor.

Elazığ Karakoçan maçında ‘iyi Petrolspor’ dedik. Pazar akşamı hep övdük. Ne oldu da bugün böyle oldu? Bülent hoca kendi kendine eleştiri odağı oluyor. Geçen Pazar akşamı biz Petrolspor’u olağanüstü gibi anlattık. Özgen, Onur, Nezir, Umut çok iyi oynadı falan dedik. Ne oldu bu oyunculara? Yalovaspor karşısında iyi bir performans göstermediler. Sonuçta düşme hattında yer alan ekibe karşı oynadılar. Petrolspor, Karakoçan karşısında 4 gol kaydetti. Bülent Demirkanlı, “Gol atamıyorduk 4 gol birden attık. İyi bir sonuç, iyi bir galibiyet inşallah devamı gelir. Erok maçı iyiydi Karakoçan maçında da üstüne katarak gidiyoruz” dedi.

Petrolspor deplasmanda da kazanamıyor. Yalovaspor deplasmanında da üstüne kattığını göremedik ve mücadele etmeyip, kazanamadı. Petrolspor’a oyun anlamında fazla bir reaksiyon gösterdiğini söyleyemeyiz.

Petrolspor, forveti var ama kartında forvet yazan Aykut’u oynatmıyor. Neden oynatmıyor? Onu da anlamış değilim. Ne yaptı Bülent Hoca, şöyle bir şablon çalıştırmış, 4-1-4-1. İkinci bölgede oyunu kontrol etti. Petrolsporluların beklediği bir oyun değildi. Teknik heyetin beklediği ve karşılığını oyuncuların verdiği bir formattı.

Bir takımın bir hazırlığı var. Ezberlenmiş bir şekilde oynadılar. Böyle oynayarak galip gelemezsiniz Yalovaspor maçı da öyle oldu. Bu kadrosuyla, mücadele eden bir görüntü verse de ümit vermeyen bir takım. Enerjisi düşük, çabuk pes eden, reaksiyon göstermeyen, deplasmanda galibiyeti tamamen unutan bir takım.

Yalovaspor 77. dakikada penaltı kaçırdı. Eğer o golü atsaydılar neler olurdu? Petrolspor belki de mağlup ayrılır, 22 puanda kalırdı. Erbaa ve düşme hattında yer alan Gölcükspor ile aynı puanda kalırdı. Petrolspor’un önümüzdeki Çarşamba günü kendi evinde oynayacağı grupta 16. sırada düşme hattında yer alan Cizrespor ile karşılaşacak, ardından Gölcük deplasmanı. Çok zorlu bir virajdan söz ediyorum.

Petrolspor yeni ve geniş bir kadro kurdu, yeni bir hoca getirdi. Ama bu hocayla bu takım olmadı. Bunda ısrar etmemek lazım. Hatalar olur, olacaktır. Bunlar normal. Bunları zamanında görmek önemli olan.

İyi futbol, kötü futbol, doğru futbol farklı kavramlardır. Bülent Demirkanlı, Yalovaspor karşısında sıkıcı futbol oynatmak istedi takımına. Hazırlığını doğru yapan, doğru teknik adam görüntüsü vermedi bu da benim öz eleştirim.

Petrolspor’un ciddi futbol takımı kadrosuna ihtiyacı var mutlaka. Tecrübeli oyuncular ile Nezir Özer, Özgen Erdem, Erdi Bakırcı, Okan Toprak, Sercan Türkeri ve Umutları harmanlamak kolay. Ama sadece bu oyuncuların mücadelesiyle olmaz. Şu kadroya bakın. Bu sene böyle geçecektir.

Petrolspor bundan sonraki maçlarda öz güvenle hareket etmesi gerekir. Bülent Demirkanlı hocanın ciddi bir ağırlığı olmalıdır. Geçen yorumlarımda söylemişimdir; Petrolspor çok zorlu bir viraja girdi.

Oyuncularında daha fazla çalışıp sahada istekli, arzulu ve coşkulu bir görüntü vermeleri gerekiyor. Artık puan kaybetmenin telafisi olmayan haftalara girdik bunun bilincinde olması gerekiyor Petrolspor’lu oyuncular.