Batman Petrolspor, konuk ettiği Arhavispor ile 1-1 berabere kaldı.

Oynanan oyun tatmin etti mi? Hiç etmedi. Petrolspor mental olarak düşük seviyede olduğu apaçık ortadaydı. Zayıf rakibi karşısında hiçbir reaksiyon gösteremedi Petrolspor. Bugün ne oynadığını bilmeyen ve hiçbir varlık gösteremeyen bir takım görüntüsü vardı kırmızı beyazlılarda.

Teknik Direktör Bülent Demirkanlı bu maç berabere bitsin de dönelim görüntüsü vardı. Oyunu iyi okuyamıyor ve geç değişikliklerle adeta bir puan bana yeter diyen bir hoca, galibiyet için hiçbir taktik ortaya koyamıyor. Takım bugün ciddi anlamda da pas hatası yaptı. Kenar beklerin hucüma hiçbir katkısı yoktu. Ortasaha oyuncuları adeta yıkılmıştı. Sonuç olarak kötü oyun, alınan bir puan ve yorgun görünen Petrolspor.

Petrolspor, bu kadar fakir edebiyatı yaparsa, böyle beraberliklerle ilerleyip kümede kalalım deniliyorsa vah bizim halimize vah. İnşallah Bülent hoca, beraberlik iyidir yeterlidir diye düşünmüyordur.

Petrolspor’a ligi forse edecek oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olması gerek. Bu tip rakiplere karşı organizasyon yapmayı bilen, “Çizilmiş hücum planları” olan şampiyonluk yaşamış hocalar lazım. Ya da o mantaliteye geçebilecek teknik adamlar. 

Petrolspor, Arhavispor karşısında hiçbir varlık ve reaksiyon gösteremedi. Nedeni antrenman metodları mı yanlış? yoksa mental yorgunluk mu? o da belli değil.

Gölcük ve Çatalca karşısında oynanan mücadeleci oyun gitmiş, Arhavi karşısında vasat ve ne oynadığını bilmeyen bir Petrolspor görüntüsü vardı sahada.

Petrolspor İstanbul’da 4 puanı cebine koyup Batman’a döndü. Arhavispor karşısında aldığı beraberlik, düşme potasından uzaklaşmak isteyen takımların iştahını arttırmıştır. Petrolspor, Çatalcaspor maçında da berabere ayrıldı ama daha diri ve daha mücadeleci bir oyun sergiledi.

Petrolspor fizik olarak düşüşte. Ortasaha ve santrfor oyuncuları, kayboldu. Bu oyun karşısında bu puan kötü değil. Arhavispor ne istediyse oldu, belki bir kontra daha yapıp kazanabilirdi. Petrolspor kendi formatında devam etti.

Petrolspor taraftarı maçı izlerken keyif almıyor. Petrolspor, bu kadrosuyla çok kısır bir takım. Coşku problemi var birde.

Petrolspor yönetimi, bu takımın kalitesizliğini kesinlikle görmeli ve seneye tartışmasız en az 6-7 yüksek kalitede oyuncu almalı.

Yönetim, önümüzdeki sezonun planlamasını şimdiden yapması gerekiyor. Bizler artık hedefe oynamayan sürekli kümede kalalım zihniyetinden bıktık.