Petrolspor Somaspor karşısında müthiş bir mücadele örneği sergileyip, güzel oyunuyla da galibiyeti 2-0’lık skorla süsledi.

Maçın ilk yarısına baktığımızda, sahada mücadele eden, istekli arzulu ve coşkulu bir Petrolspor vardı sahada.
Takım halinde organize olup ve ani ataklarla gol bulmaya çalışan Petrolspor, yakaladığı pozisyonları iyi değerlendirdi. Rakibin üstüne baskı kurup hataya zorlayan kırmızı beyazlılar, maçın 17. Dakikasında penaltı kazanarak 1-0 öne geçti. Bu golden sonra baskısını iyice arttıran Petrolspor, Abdulsamet Kırım’ın ortasahanın biraz ilerisinde kaptığı topla drimping halinde gidip cezasahası dışında uzaktan şut çekerek güzel bir gol atıp takımı 2-0 öne geçiren ve rahatlatan golü kaydetti.
Maçın ikinci yarısında ise Somaspor gol atmak İçin Petrolspor kalesine yüklendi ancak kırmızı beyazlıların savunması pozisyon vermedi.
2-0’ın verdiği rahatlığa karşılık rakibi karşılayan Petrolspor skoru korumak İçin adete büyük bir mücadele örneği sergiledi. Sahanın yaldızı Özgen Erdem diyebiliriz. Hemen hemen sahanın her yerindeydi. Savunmada Erdi, İbrahim ve diğer oyuncular sıfır hatayla oynadılar. Petrolspor bugün sahada reaksiyon gösterdi ve akıllı oynayarak ligin liderini devirip altın değerinde 3 puanı hanesine yazdı.
Oyuncuların Çarşamba maçında sıfır reaksiyon verdiğini gördük. Beklediğimin üstünde bir performans gösterdiler. Süper değildi ama akıllı bir oyun planı ile kazandı.
Sonuç olarak Petrolspor 2-0 kazandı. Bu galibiyetten ötürü takım oyuncularını, teknik heyeti kutluyorum. Tribünde desteğini esirgemeyen taraftarı da kutluyorum.