https://youtu.be/D7RU1te2YB0

Spor72 Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşler Müdürü Abdurrahman Avşar, sosyal medyada canlı yayımlanan Özgür Büyük ile Spor21 programına telefon bağlantısı ile katılarak Petrolspor hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Batman Petrolspor’un çok sancılı ve zorlu bir süreç yaşadığını belirten Abdurrahman Avşar, “Başkan, yönetim, taraftarlar arasında zaman zaman sürtüşmeler oldu ve istenmeyen hadiseler yaşandı. Bütün bunları bir kenara bırakacak olursak Batman Petrolspor çok değerli bir kulüp, büyük bir camia, 61 yıllık köklü bir kulüptür. Petrolspor’un ligden düşeceğini hiçbir zaman aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Petrolspor’un 18 yıldır bu ligde kavrulması hiçbirimizin de hesabına gelmiyor. Aynı zamanda taraftarı, camiayı ve yönetimi derinden üzüyor” ifadelerini kullandı.

“PETROLSPOR’UN GEÇİŞ DÖNEMİ”

Batman Petrolspor’un inişli-çıkışlı bir grafik çizdiğine değinen Abdurrahman Avşar, sözlerine şöyle devam etti: “En azından şunu biliyorduk Petrolspor için geçiş bir dönemi yaşadığını. Ama bir inişli ve çıkışlı anları oldu. Petrolspor düşme potasında yer alıyordu. Maçın kırılma anı Gölcük’te alınan 3 puandı. Petrolspor’u ligde tutan maç Gölcükspor karşısında alınan galibiyetti. Hemen ardından Çatalcaspor karşısında alınan bir puan zaten İstanbul’dan 4 puanla Batman’a dönüp hemen-hemen rahat nefes aldırma ivmesini yakalattırdı Petrolspor’a.”

İZMİR’DE ALINAN 1 PUAN ÖNEMLİYDİ”

Petrolspor’un deplasmanda İzmir Karşıyaka ile 0-0 berabere kaldığı maç hakkında açıklamalarda bulunan Abdurrahman Avşar, şu sözleri kaydetti: “İzmir’de alınan bir puan fena değildi. Petrolspor galibiyet ve mağlubiyetle de ayrılabilirdi. Dediğim gibi, Petrolspor en azından ligde tutundu diyebiliriz. Petrolspor bu haftayı bay geçirecek, hemen ardından Play-Off hattında yer alan İçel İdmanyurduspor’u evinde konuk edecek. Petrolspor’un önümüzdeki sezon yeni bir yapılanmayla, artık direk şampiyonluğa ve Play-Off’a oynayacak bir kadro derinliği oluşturması gerekiyor. ‘Orta sıralarda veya düşmemeye oynayalım’ düşüncesini kesinlikle istemiyoruz. Artık yeter diyoruz. 18 Yıldır kendi ligimizde kavrulup gidiyoruz. 3. Lig bizim için bir hedef değildir. En azından Petrolspor’un da 2. ligde yer alması gerekiyor” dedi.